Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a különbség a társalgási...

Mi a különbség a társalgási szint és az anyanyelvi szint között?

Figyelt kérdés
Ha valaki azt írja, hogy x nyelven beszél társalgási nyelven, az azt jelenti, hogy megérti gond nélkül ugyanazon nyelv anyanyelvi beszélőjét?
2020. jan. 5. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hááát, itt magyarországon már azt társalgási szintnek gondolják, hogy elmondják honnét jönnek meg hogy vannak kb.. :)

Társalgási szint a szememben= minden témakörhoz hozzátudsz szólni, érted az adott nyelvben elhangzottak minimum 70%-át, választékosabban kitudod fejezni magadat.

2020. jan. 5. 12:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tàrsalgàsi szint az, amikor el tudsz beszélgetni valakivel az adott nyelven még ha nyelvtanilag hibàsan is, anyanyelvi szinten pedig megérted az apróbb àrnyalatnyi különbségeket is (pl. 2 szinonima közt) , nyelvtanilag hibàtlanul beszélsz, művelt szinten (tehàt simàn beszélsz irodalmi,tudomànyos szövegekről) szóval úgy mint ahogy a magyart beszéled. Még nyelvszakon se jutnak el a tanulók anyanyelvi szintre a legtöbb esetben, pedig ott minden vizsga, beadandó az adott nyelven van.
2020. jan. 5. 12:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Érdekes ez az anyanyelvi szint fogalom. Mást ezzel kapcsolatban nem ismerek, mint az angol C2 nyelvvizsga feladatainak való megfelelést. Azt egyesek anyanyelvi szintnek mondják, de ha kevesebb, az nem baj jelen gondolat szempontjából - ami az, hogy ott a nem egészen egyszerű üzenetet kell dekódolni. Akkor meg tulajdonképpen egy burkolt intelligenciavizsga. Szóval lehet korlátolt lehetőségekkel rendelkező embereknél anyanyelvi szintről beszélni? Ő nyilván tudja, hogy itt született és élt, anyja szó szerint magyar, de... múltkor valaki feltett egy kérdést, hogy van-e az adott témakörben magyar tréner, akitől lehetne tanulni? Mire én azt a megállapítást tettem, hogy: tizenöt éve azt hittem valakiről, hogy az, de később kiderült, hogy akikről azt hittem, hogy a tanítványai, azokat külföldi készítette fel. Erre visszakérdezett, hogy mit akarok ezzel mondani? Most ez tényleg egy megfejthetetlen üzenet volt? :D
2020. jan. 5. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!