Mi számít annak, hogy tudok egy nyelvet?
Most azt értem, hogy akikor olvasok emberekről, hogy 26 nyelvből nyelvvizsgázott,de nem írja milyen szinten....márpedig nek mindegy hogy b1 vagy c2.
Vagy olvasom hogy xy ennyi nyelven beszél. Ezeknél legalább kekkor tudás számíthat annak? Szerintetek mi lenne a reális, az a1-c2 skálán. Köszi előre is
Egy felvidéki ismerősőmnek azt mondta az apja, hogy: Fiam, akkor tudsz egy nyelvet, ha 1. Meg tudsz nézni vele egy filmet egy moziban. 2. El tudsz hívni egy nőt randira. [És nyilván ott társalogni vele. ] 3. És el tudsz mesélni egy viccet.
Ez eléggé jó közelítés. Én magamtól azt mondtam volna, hogy 1. Úbaigazítást tudsz kérni. 2. Folyékonyan tudsz hétköznapi emberrel hétköznapi témákban beszélni. 3. Megérted a tömegközlekedési, rendőrségi hangosbemondót.
Hát... Ezek itt feljebb szerintem a béka füle, ami ugye kétségtelenül magasabban van a seggénél, de hol van még a köröző sólyomtól?
Szerintem, akkor tud valaki (éppenhogy, nem pedig jól) egy nyelvet, ha tud élvezni egy humoros olvasmányt, itt most elsősorban humor alatt nem Madame Roncex esetét értve, hanem valami emelkedettebbet, mondjuk angolból Wodehouse írásait.
(Madame de Roncex a Heptameron egyik történetének főhőse, ki a kolostorban leült az árnyékszékre, de a szerzetesek, mivel szüret volt, a musttól telefosták azt, és a madame beleragadt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!