Miért oktatnak első éven az egyetemen idegen nyelvet, ha nem számít sehol?
Változó, hogy van-e nyelvvizsga felkészítő. Ahol én tanultam 2 karon biztos, hogy volt lehetőség középszintű nyelvvizsga felkészítő angol kurzust felvenni, de pl az én karomon nem volt. Helyette 2 félév gazdasági angol volt ahol átvettük a nyelvtani alapokat és utána inkább a szakszavak tanulása volt a cél. Akinek felsőfokú nyelvvizsgája vagy szaknyelvi közép volt ezt nem kellett felvenni, de utána volt 2 tárgy ami mindenkinek kötelező volt. Míg a gazdasági angol/német a nyelvtanulásra ment rá vagyis magyarul is magyaráztak a tanárok ennél a 2 tárgynál már rendesen idegen nyelven tanítottak alap gazdasági dolgokat. Egyfelől a szakdoga írásra készítettek fel vele, mert kötelező volt idegen nyelvi forrásokat is használni másfelől a gazdasági pályán annak aki diplomát igénylő munkakört tölt be jó eséllyel használnia kell az angolt vagy németet viszonylag gyakran a munkája során.
Vannak szakmák ahol nem fontos, hogy beszélj idegen nyelven de aki pl multi céghez akar menni és nem a szalag mellett dolgozik attól elvárják a nyelvtudást, úgyhogy jól jön ha az egyetemen is tanítják. Sok hülyeség van első évben amit feleslegesnek tartottam (és azóta se vettem hasznát), de a nyelvtudás pont egy olyan dolog ami bármikor jól jöhet még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!