Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol múlt idő használata?

Angol múlt idő használata?

Figyelt kérdés

Egyénileg tanulok angolul, hónapok óta halogatom a múlt időt, de most már nem akarom tovább húzni.

Valaki el tudná nekem magyarázni az angol múlt idő használatát? Nagyon részletesen! Annyit tudok, hogy van valami befejezett múlt meg talán a másik a befejezetlen, de nem vagyok ebben biztos.

Tudok múlt időben pár igét pl. Come - came - has come, see - saw - has seen, go - went - has gone. De használni nem tudom mikor melyiket kell. Többször olvastam róla, többször magyarázták nekem ismerőseim, de még mindig nem vagyok vele tisztában. Példákkal ellátva biztos jobban érteném. Előre is köszi!!

2019. nov. 23. 17:41
 1/5 anonim ***** válasza:
38%
Én is a múltkor megkérdeztem itt a gyakorin, hogy valaki elmondaná-e 16 mondatban az űrutazás technikai kérdéseit, oszt most megyek a NASA-hoz felvételizni, mert a helyettes igazgatói állás megüresedett.
2019. nov. 23. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Görgess le. Simple Past, Past Continuous, Past Perfect, Past Perfect Continuous.

Az ilyesmit nem gyakorin kell megkérdezni. Millió egy oldal van neten, ami elmagyarázza.

2019. nov. 23. 17:55
 3/5 anonim válasza:
100%

Bocsi, hogy nem írom le ide konkrétan, de amit mondanék úgyis nagyrészt az 5percangol.hu -ról idézném, ami kiválóan lebontja, és elmagyarázza ezeket az alapokat. Mindenképpen ajánlom hogy nézd meg ezeket a linkeket:

Egyszerű múlt:

[link]

Folyamatos múlt:

[link]

A ritka, de fontos befejezett múlt, vagy régmúlt:

[link]

Ha valami nem világos nyugodtan kérdezz!:) Sok sikert a tanuláshoz!

2019. nov. 23. 18:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A bejezett múlt kicsit sem ritka, előző.
2019. nov. 23. 18:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon alap szinten kb. általános iskolai:

-befejezett jelen: ha azt akarjuk kihangsúlyozni, hogy a megtörtént cselekvésnek kihatása van a jelenre/a jövőben is megtörténhet még a cselekvés. has+ ige3

-egyszerű múlt: megtörtént cselekvésnek nincs kihatása a jelenre/jelentéktelen. Ha időpontot raksz hozzá (pl. last night). Ha a cselekvés miértjét akarod kihangsúlyozni. ige2

-befejezett múlt: ha két múltbeli cselekvést hasonlítunk egymáshoz időben. had+ ige3

-befejezett folyamatos jelen: olyan cselekvés, amit a múltban kezdtünk el és még most is csináljuk. have+ been+ ige3

-folyamatos múlt: ha az adott cselekvés éppen abban az időpontban történt (olyasmi, mint a folyamatos jelen). létige2+ ige1+ ing

Ez nagyon felületes, szakirodalom olvasásával, magántanár segítségével lehet eredményt elérni igazán a nyelvtanulással.

2019. dec. 22. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!