Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Német múlt idők használata:...

Német múlt idők használata: annyi az egész, hogy írásban inkább Präteritumot, míg szóban inkább Perfektet kell használni?

Figyelt kérdés
Sehol sem találtam igazán precíz leírást erről, tehát hogy léteznének olyan kötött szabályok, mint pl. az angolban vagy az újlatin nyelvekben.
2016. febr. 4. 17:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Nincsenek kötött szabályok, de általában igaz amit írtál.

Angolban sincsenek kötött szabályok, legfeljebb a tankönyvekben... :)

2016. febr. 4. 17:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
hasonló. Präteritumot hasznalnak szóban is, en a radioban szoktam hallani. Akkor mondjak, amikor elmeselnek egy tortenetet, vagy egy hirt mondanak, ami mar lezart, nincs hatassal a jelenre. Legalabbis en igy ertelmezem. A módbeli segedigeket meg 90%-ban präteritumban szoktam hallani.
2016. febr. 5. 20:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Ettől kicsit összetettebb, de nem bonyolult dolog. :)

Ezekben a könyvekben nézd meg. Magyarországon is lehetett kapni korábban. Nagyon jó könyvek.

[link]

[link]

2016. márc. 2. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!