Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Középfokú nyelvvizsga írásbeli...

Középfokú nyelvvizsga írásbeli részén át lehet menni lényegében csak szerencsével?

Figyelt kérdés
2010. júl. 18. 12:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ezt h érted?Azért a nyelvtan eléggé tanulható rész szerintem, felkészületlenül meg hülyeség vkinek nyelvvizsgáznia, talán ha magnós részt kérdeznél megérteném.
2010. júl. 18. 12:36
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem
2010. júl. 18. 12:37
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem. Némi tudás is szükséges.
2010. júl. 18. 12:38
 4/15 A kérdező kommentje:
Én 8 éve tanulok németet, 6 hónapja készülök a nyelvvizsgára, de úgy érzem, hogy semmit nem tudok.
2010. júl. 18. 12:41
 5/15 A kérdező kommentje:
Viszont nagyon kellene a nyelvvizsga a továbbtanuláshoz.
2010. júl. 18. 12:41
 6/15 anonim ***** válasza:

1. vagyok

én is így vagyok vele, 8 éve tanulom már és úgy érzem h lehet nem sikerülne, de kellene:) de viszont a nyelvtan része az tanulható és gyakorolható, próbáld meg:)

2010. júl. 18. 13:01
 7/15 anonim ***** válasza:
óó dehogynem lehet. És nem csak írásabelin. Így lett felsőfokúm :) Én ecl-en voltam, az írásbeli része két szövegértésből és két fogalmazásból áll. Az első szövegből kb annyit értettem hogy "fashion" és "and" :D de komolyan. A második szövegnek értettem kb a 40%át. A magnóból szószerint semmit nem értettem, akár azt is elhittem volna, hogy az nem angol szöveg. Mindegy, ezt lelestem a mellettem lévőről. Okos volt 60% lett :) :D Szóbelin meg bemagolt szöveget mondtam, nagyon azt se tudtam mit mondok. Ja persze a fogalmazásokba is bemagolt szöveget írtam. Ezt azért írtam le, hogy megnyugtassalak, de hidd el a középfokú tényleg nevetséges. Ahhoz még szerencse se kell, simán át lehet menni.
2010. júl. 18. 13:16
 8/15 anonim válasza:

én is így voltam, most vagyok 15 éves és 9 éve tanulom a németet,és májusba letettem a középfokút.

az írásbeli része könnyű, a szövegértés a legfontosabb,ha az megy akkor van esélyed,de a többire is kell némi tudás.

én a hörverstehenen tippeltem kb. a 60%-át és bejött!

igaz nem lett a legjobb nyelvvizsgám,mert csak 64%-os lett,de lényeg ,h meg van. A magyart bizin úgysincs rajta a százalék.

szóval,ha nekem sikerült neked is fog! de azért TANULJ! ;)

2010. júl. 18. 13:19
 9/15 anonim ***** válasza:
Amúgy az sem mindegy h hova mész, vhol nincs is nyelvtan rész:) olyat válassz, ami neked a jó!
2010. júl. 18. 13:22
 10/15 anonim ***** válasza:
Én 1 év alatt letettem kettőt elsőre. Fél évet készültem angolra, egy hetet kihagytam, aztán megint fél év németre, amit akkor 4 éve tanultam - 2x2 éven keresztül ugyanazt a könyvet -, és simán megírtam 85%-ra, pedig nem vagyok egy különösebb nyelvzseni, nem foglalkoztam vele semmit azon kívül, h megcsináltam, amit a különtanár feladott, és szóbelin még szerencsém se volt. Ha becsülettel felkészülsz a különórákra, meg írásbeli előtt is átnézed, a vizsgán minden elő fog jönni.
2010. júl. 18. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!