Ha a természet, történelmi és összeesküvés elméletekről szóló angol dokumentumfilmek 98%-át értem úgy, hogy minden egyes szót szó szerint le tudok írni amit mondanak, akkor milyen a nyelvtudásom?
Figyelt kérdés
2019. okt. 26. 19:36
1/8 A kérdező kommentje:
Szavak amiket esetleg nem tudok leírni, specifikus tulajdonnevek, / terminológia vagy erős indiai / német / pakisztáni / arab stb akcentusban hallható egy-két szó.
2019. okt. 26. 19:37
2/8 anonymousreview60 válasza:
Passzív nyelvtudás tekintetében C1 lehet. Érdemes lenne nyelvvizsgát tenni.
4/8 A kérdező kommentje:
Jó, de filmeket, sorozatokat meg csak kb 65%-osan értek.
Csak a tiszta, artikulált beszédet értem kristálytisztán, de azt nagyon.
Az baj? Vagy ez mire utal, hogy filmeknél meg ennyire nehezen értem amit mondanak?
2019. okt. 26. 20:14
5/8 anonim válasza:
Teljesen fölöslegesen méricskélsz, mert ilyen nyelvvizsga nincs, amúgy meg sokat nem ér.
Viszont jó hír, hogy van tehetséged.
6/8 A kérdező kommentje:
Nade mihez is?
Ezt a felsőfokon tudók nagy része is tudja nem?
2019. okt. 26. 22:04
7/8 anonymousreview60 válasza:
Az ismeretterjesztő filmekben viszonylag lassan beszélnek, fontos az artikulálás mert a megértetés a cél. A sorozat közelebb áll a hétköznapi beszédsebességhez, ezért is nehezebb megérteni. Több benne a szleng. A szitkom meg pláne. Ott a felpörgés követelmény. Szavakat nyelnek el. Anyelvvizsgán van ilyen is, olyan is. Jó tanulást!
8/8 anonim válasza:
Jo, holy erted, Le tudod irni, de onalloan tudsz te is mondatokat szerkeszteni, beszelni? Ertes nem eleg.
A tobbi mint #7 irja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!