Miért mondjak a korom miatt, hogy korai a cae? Cambridge felsofok
Most b2-c1 közezt állok, májusra tervezem december e tevezem a b2t ceak tapasztalat res vegett, majusra pedig felsőfokot.
Csak okan mondejak, hogy a korom miatt (16) nem ajanljak. Tudtommal ez aze angol tudast meri, nem?
A CAE azért valamivel könnyebb, ez egy CAE gyakorló tesztkönyvben van:
The result showed ....... patterns of bodily sensations associated with each of the basic emotions.
A steady B consistent C proportional D solid
Én ugyan most leszek 17, mondhatni veled egyidős vagyok. Gondoltam én is a CAE-re, mert hogy az milyen elismert, híres, mindenhol elfogadják, de letettem róla, pont azért, mert ahogy hallottam és ahogy néztem a feladatokat, átlagon felüli nehézségű és emellett drága is. Az ember alapból izgul a nyelvvizsgán, na de ha az még nagyon nehéz és drága is, még jobban fél, hogy nem lesz meg.
Azt tanácsolom neked, amit én is csinálni fogok: mostanában tegyél le egy átlagos felsőfokú nyelvvizsgát, ami nem a legkönnyebb, de nem is a legnehezebb (én telc-re gondoltam), aztán később esetleg próbálkozz meg a cae-vel.
"Amúgy te mit ajánlanál készülékre? A nyelvtan nem annyira megy, meg a reading, mit csináljak?"
Hát, én azt, hogy tölts le pár CAE kurzuskönyvet, és kezdj el izzadni. :) Közben meg vedd fel szokásnak a National Geographic és a Guardian (bármi hasonló, egy "műveltető" és egy politikai) rendszeres olvasását, irodalom mellett. Így nagyobb az esély arra, hogy a könyvben felvett szavak visszaköszönnek. Irodalmat olyant, ami témát szeretsz, hogy etesse magát, de lehet, hogy rákapsz olyanra is, aki érdekes, változatos, szép nyelven ír.
És mindezekhez szokjál rá, hogy ha valamin megütközöl, annak utána jársz. Itt egészen magas szintű kérdéseket is fel lehet tenni, vannak páran, akik nagyon jók, Chtt, Kolompár Akhillesz, Vree... például.
A kurzuskönyvekben végigveszik a nyelvtani témaköröket is, de azt külön is lehet gyakorolni, például:
Thomson-Martinet (külön könyv, az egyik legjobb, és külön (két) gyakorlókönyv
Murphy
Hewings
(ezekből a szerzőnevekből már megtalálni)
Ha úgy nézzük, a CAE fölösleges, de külföldre nem véletlenül kérik, hát ez az a szint, amikor nem lesz problémád (állandóan problémád), ha angolul kell élned, a mosogatás szintjénél feljebb. Ha csak az a lényeg, hogy felvételin vagy álláskeresésénél egy pipa kerüljön a nyelvvizsga négyzetbe, akkor természetesen a legolcsóbb és legkönnyebbet kell választani. Van itt, aki megfogalmazza, hogy keres C1-ig terjedő szójegyzéket, nyilván a legegyszerűbbnek gondolja ábécé sorrendben bevágni ötezer szavat, aztán jól van. :D De azért hadd jegyezzem meg, hogy a nyelvvizsgák régen nehezebbek voltak, csak alkalmazkodnak az emberiség általános butulásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!