Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért mondjak a korom miatt,...

Miért mondjak a korom miatt, hogy korai a cae? Cambridge felsofok

Figyelt kérdés

Most b2-c1 közezt állok, májusra tervezem december e tevezem a b2t ceak tapasztalat res vegett, majusra pedig felsőfokot.

Csak okan mondejak, hogy a korom miatt (16) nem ajanljak. Tudtommal ez aze angol tudast meri, nem?

2019. okt. 15. 22:24
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Kicsir rossz a billegyuzetem, de a lenyeg hogy decemberbe b2, ami szimt mar megvan most, es majusba meg c1.
2019. okt. 15. 22:29
 2/18 anonim ***** válasza:
58%
Ez többnyire az érettségedtől, világnézetedtől függ. Vannak komoly, értelmes, tájékozott 16 évesek, és olyanok is, akik csak a kis szűk világukban élnek. Én egy másik nyelvvizsgán voltam tavasszal, és a munka témakört kaptam, azon belül rengetek kérdést, amire spontán kellett válaszolnom, és 16 éves koromban ez lehet, hogy nehezebben ment volna. Igaz, a lányom még csak 14 éves lesz, de anyanyelvi szinten beszél angolul, vele próbáltam gyakorolni, de a legtöbb témakörrel azért meggyűlt a baja, épp az "éretlensége" miatt.
2019. okt. 15. 22:35
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha azt gondolod magadról, hogy érdemlegesen hozzá tudsz szólni politikai-gazdasági-társadalmi dolgokhoz( pl: globalization, social and environmental problems, trading, the deteriorative effects of technology stb.), akkor hajrá.
2019. okt. 15. 22:37
 4/18 A kérdező kommentje:

Őszintén, hozzá tudok szólni,igen.

A lányod hogy tanult meg angolul?

És az baj a nyelvvizsgán, ha tartalmilag 'rosszat', tehát azt mondom pl. Magyarországon nem jellemző a külkereskedelem más országokkal, (pedig de) akkor ezert jar a pontlevonas, ha osszefuggoen, helyesen beszelek, de olyat mondok, ami nem 'jo' tartalmilag?

2019. okt. 15. 22:53
 5/18 anonim ***** válasza:
A lányom úgy tanult meg, hogy kiköltöztünk külföldre, és itt jár iskolába. Én IELTS-en voltam, és itt elvileg a tartalmat nem nézik, csak a nyelvhasználatot, de ha nagy hülyeséget mondasz, akkor úgy tűnhet, hogy nem értetted a kérdést vagy a témát, vagy nem jól fejezed ki magad.
2019. okt. 15. 23:38
 6/18 anonim ***** válasza:

Őszintén, ez elég valószínűtlen, hogy jó lenne az, ha azt mondod, hogy nem jellemző, pedig de. Legyen a két véglet, hogy mondjuk a részletekben mozogsz, és a téma egészéről állítasz marhaságot, az esszé témája a kékfestő szoknyák exportjának lehetséges nehézségei, és erről részletesen beszélsz, mondjuk többek között arról, hogy hűtőkocsiban kell szállítani, mert megromlik, és akkor mellesleg megjegyzed, hogy nincs is (semmilyen) külkereskedelem. :D A másik oldal, hogy mondjuk Magyarországot kell Kakukkfölddel összehasonlítani, és írsz 18 pontot, abból egyben tévedsz. Ez még akár el is nézhető.

No de a CAE az, ha csak a readinget (beleértve Use of English) nézzük, nyolc feladatból áll, abból a első négy az csak egyszerűen nehéz, mert:

- multiple choice cloze

- open cloze (azt írsz be, amit akarsz)

- word formation

- megadott mondanivalóra kell írni fél vagy egész mondatot egy megadott szó használatával, hogy ugyanolyan jelentésű legyen

A következő öt meg burkolt intelligenciateszt, mert úgy kérdeznek bele, hogy nemhogy meg kell értened a szöveget, hanem következtetéseket levonni, stb.

Mindezek egy-egy cikk(-féle) az alapja, ahol is kiderül azért, hogy az átlagosan művelt ember szókincse kell a megértéshez - hát itt jön be a kor, de ha " Őszintén, hozzá tudok szólni,igen.", akkor ezzel nálad nincs baj. Tán pont tegnap írtam egy hasonló kérdésre válaszként a vizsgaközpont honlapján levő mintateszt olvasmányainak a címét, most egy gyakorló tesztkönyv első tesztjének a címet kalapáltam be:

Three theories about sleep

Hedgehogs

Exploring the world by sea

Breaking down the language barrier?

Review of a work of art

Trees and the urban environment

Beautiful Music makes better materials

Science in fiction

How I felt on conquering Everest

Én ugyan CAE-n nem voltam, hanem a C2 szinten, de jó példa CAE-re is, amire emlékszem a multiple choice cloze testből, hogy a négy zümmögés-féle igéből a távoli repülőgép zajára használatosat kellett beírni, te például tudod, az melyik?

Rengeteg tesztkönyv forog a neten, le lehet tölteni párat, aztán kipróbálni magadat.

2019. okt. 16. 00:04
 7/18 A kérdező kommentje:
Most magyarul sem tudom mire gondolsz a repülősnél, de ismerek pár hangot, lehet ki tudtam volna zárni. Egyébként nagyon köszönöm mindenkinek
2019. okt. 16. 07:17
 8/18 anonim ***** válasza:

Szóval, mint írtam, ige, mondjuk itt a választék

droning growling humming murmuring purring rumbling

2019. okt. 16. 08:36
 9/18 A kérdező kommentje:
Ilyenek kellenek cae-re is? Akkor el sem megyek :/
2019. okt. 16. 11:55
 10/18 A kérdező kommentje:
Amúgy az utolsó kettő között tippeltem volna, de fogalmam sincs
2019. okt. 16. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!