Miért mondjak a korom miatt, hogy korai a cae? Cambridge felsofok
Most b2-c1 közezt állok, májusra tervezem december e tevezem a b2t ceak tapasztalat res vegett, majusra pedig felsőfokot.
Csak okan mondejak, hogy a korom miatt (16) nem ajanljak. Tudtommal ez aze angol tudast meri, nem?
Őszintén, hozzá tudok szólni,igen.
A lányod hogy tanult meg angolul?
És az baj a nyelvvizsgán, ha tartalmilag 'rosszat', tehát azt mondom pl. Magyarországon nem jellemző a külkereskedelem más országokkal, (pedig de) akkor ezert jar a pontlevonas, ha osszefuggoen, helyesen beszelek, de olyat mondok, ami nem 'jo' tartalmilag?
Őszintén, ez elég valószínűtlen, hogy jó lenne az, ha azt mondod, hogy nem jellemző, pedig de. Legyen a két véglet, hogy mondjuk a részletekben mozogsz, és a téma egészéről állítasz marhaságot, az esszé témája a kékfestő szoknyák exportjának lehetséges nehézségei, és erről részletesen beszélsz, mondjuk többek között arról, hogy hűtőkocsiban kell szállítani, mert megromlik, és akkor mellesleg megjegyzed, hogy nincs is (semmilyen) külkereskedelem. :D A másik oldal, hogy mondjuk Magyarországot kell Kakukkfölddel összehasonlítani, és írsz 18 pontot, abból egyben tévedsz. Ez még akár el is nézhető.
No de a CAE az, ha csak a readinget (beleértve Use of English) nézzük, nyolc feladatból áll, abból a első négy az csak egyszerűen nehéz, mert:
- multiple choice cloze
- open cloze (azt írsz be, amit akarsz)
- word formation
- megadott mondanivalóra kell írni fél vagy egész mondatot egy megadott szó használatával, hogy ugyanolyan jelentésű legyen
A következő öt meg burkolt intelligenciateszt, mert úgy kérdeznek bele, hogy nemhogy meg kell értened a szöveget, hanem következtetéseket levonni, stb.
Mindezek egy-egy cikk(-féle) az alapja, ahol is kiderül azért, hogy az átlagosan művelt ember szókincse kell a megértéshez - hát itt jön be a kor, de ha " Őszintén, hozzá tudok szólni,igen.", akkor ezzel nálad nincs baj. Tán pont tegnap írtam egy hasonló kérdésre válaszként a vizsgaközpont honlapján levő mintateszt olvasmányainak a címét, most egy gyakorló tesztkönyv első tesztjének a címet kalapáltam be:
Three theories about sleep
Hedgehogs
Exploring the world by sea
Breaking down the language barrier?
Review of a work of art
Trees and the urban environment
Beautiful Music makes better materials
Science in fiction
How I felt on conquering Everest
Én ugyan CAE-n nem voltam, hanem a C2 szinten, de jó példa CAE-re is, amire emlékszem a multiple choice cloze testből, hogy a négy zümmögés-féle igéből a távoli repülőgép zajára használatosat kellett beírni, te például tudod, az melyik?
Rengeteg tesztkönyv forog a neten, le lehet tölteni párat, aztán kipróbálni magadat.
Szóval, mint írtam, ige, mondjuk itt a választék
droning growling humming murmuring purring rumbling
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!