Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok ajánlati érdekes...

Tudnátok ajánlati érdekes háborús könyveket angol tanuláshoz?

Figyelt kérdés

Üdv! Középfokú angol nyelvvizsgám van, de úgy érzem rá kell még tennem egy kicsit. Szeretném egy kicsit növelni a szókincsemet és szeretek olvasni is. Ha érdekes számomra egy könyv, akkor igazából mindegy milyen műfaj, de jelenleg inkább a háborúk iránt érdeklődöm. Időben kb. az I. és II. világháború környékén. Nem fontos, hogy megtörtént történet legyen, lényeg, hogy ne fantázia vagy sci-fi.

Tudnátok ajánlani ilyen könyveket? Legutóbb a Librin fogott meg ez a könyv, de nem tudom, hogy megrendeljem-e: [link]

Előre is köszi!

2019. okt. 13. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Douglas Reeman - angol haditengerészet.

Alistair Maclean - angol haditengerészet, kommandósok, de más korokban játszódó könyveit is ajánlanám.

W. E. B. Griffin - amerikai hadsereg, légierő, tengerészgyalogság, hírszerzés, 5-10 könyvből álló sorozatok mindegyik csapatról.

(Ha ebookban is jó...)

2019. okt. 13. 15:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sven Hassel regényei.
2019. okt. 13. 15:53
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Hemingway: For whom the bell tolls

Egyrészt könnyű olvasni, az első 50 oldalt kiszótározod, a maradék 600 már olvastatja magát.

Másrészt autentikus, mivel Hemingway a saját élményeit írta meg.

Harmadrészt a világ legszebb regénye. Talán nem a legjobb, de gyönyörű. Szívbe markoló.

2019. okt. 13. 16:43
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
angoltanulás - egy szó
2019. okt. 13. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ráérsz akkor költeni angol nyelvű olvasmányokra, ha az ingyen hozzáférhetőket már mind kiolvastad. ;-)
2019. okt. 13. 17:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! :)

#5-ös: pár ingyeneset is bevállalnék, csak az a baj, hogy időm nagyon kevés van munka miatt, ezért nem szeretnék nagyon mellélőni. Lehet kinézek egyet ami tetszik, de nem sokat segít az angolban (találkoztam olyan könyvvel is már, amiben max 3-4 szó volt ismeretlen, ezért nem éreztem úgy, hogy hasznosan töltöttem az időmet). De ott a másik kategória, amikor kifogok egy olyat, ami 1-től 10-es skálán alig 4-es, ami számomra valami olyasmi jelent, hogy ezt inkább nem kellett volna elolvasni. Hiába segít sokat az angolban, ha nem élvezem, vagy csak egy összecsapott valami, akkor valószínűleg hamar abba is hagyom és egy kis időre megunom a keresgélést.

Emiatt a kérdésemmel csak szűrni szerettem volna kicsit, hogy merre is keresgéljek pontosan ebben a műfajban, így remélhetőleg nem lövök nagyon mellé. :)

Köszönöm a válaszokat!

2019. okt. 13. 17:47
 7/7 anonim ***** válasza:
17%
Nagyon-nagyon szuper még a Twilight audiobook angolul, Ilyana Kadushin előadásában. Ez olyan jó, hogy némi túlzással jobb, mint maga a könyv meg a film. :)) Tele van vele a net, töltsd le és hallgass bele. Iszonyat klassz.
2019. okt. 13. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!