Trónok Harcával mennyire fejleszthetem az angolom?
Arra gondoltam, hogy mind a 8 évadot megnézem (újra), angolul, de mindezt úgy, hogy :
1. Hallgatom a szöveget és megpróbálom leírni, amit hallok (ha kell visszatekerek és újra)
2. Hallgatás után beleolvasok a felirat fájlba, megnézem mit hibázok
3. Megpróbálom magamtól lefordítani, ismeretlen szavakat kiírni
4. Megnézem a magyar feliratot
A magyar feliratot gondolom nem vehetem pontos fordításnak, de azért mennyire támaszkodhatok rá?
(B2-es nyelvvizsgát szeretnék tenni kb. január környékén. Emellett van pár nyelvtan könyvem, mega kreatív angol könyv, régi fajta).
Ez jó fajta nyelvtanulás vagy válasszam inkább a tanárt?
Köszönöm a válaszokat!

Hát, ha ezt 8 évaddal végignyomod, díjat adok neked!
Akármi hasznos, ami leköt és rávesz arra, hogy napi szinten angolozz. Nem baj, ha az nem a nyelvtankönyv! Csináld!
Van időm januárig... :D
Ezzel kb napi 4 órát töltenék angollal így. De legalább nem unnám szét magam mert iszonyat rosszak ezek a nyelvkönyvek. Motiváció gyilkos.
Még az Anki amit használok...

Az én gyerekeim úgy tanultak meg angolul, hogy angol nyelvű netes játékokat játszottak angol nyelvű partnerekkel kb. 12 éves koruktól. Nyolcadikos korukra mindkettő anyanyelvi szinten beszélt angolul.
A filmnézés túl passzív, kell az interaktivitás is ahhoz, hogy megtanulj egy nyelvet.
Sajnos nincs partner :/
Csak visszamondom a hallott szöveget, párbeszédeket. Ez már ilyen fél interaktív.... jobb mint a semmi.

:P https://www.youtube.com/watch?v=PfixInFhOl4
Ha ez motivál, akkor hajrá! De azt azért tartsd szem előtt, hogy nagyon nem a Queen's Englisht beszélik. De ha felirattal már végigtoltad, akkor hallottad te is az akcentusokat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!