Olasz nyelv: ha megtanulom az alapokat könyvből, utána fejleszthetem magam netről is, vagy kifejezetten nyelvvizsgás, érettségis könyvekből?
Szia
Szerintem jobb, ha netről fejleszted magad, mert a kifejezetten éretségire, nyelvvizsgára felkészítő nyelvkönyvek eléggé elmélet orientáltak, szárazak, unalmasak. Baromi sok nyelvtan, szabály, kevés gyakorlattal. Persze az alap nyelvtant mindenféle képpen meg kell tanulni, de ha az már megvan akkor csak a beszédkészséget és szókincset kell fejleszteni, ami szerintem sokkal könnyebben megy úgy, ha olyan nyelvi anyagokat szerzel be, olyan témákról amelyek téged is érdekelnek. Ezt neten való olvasással és youtubozással tökéletesen el lehet érni. A legjobb, ha idővel sikerül felvenned egy anyanyelvi emberkével a kapcsolatot pl itt: interpals.net
Tapasztalatból mondom, én jól beszélek spanyolul és egy percet nem töltöttem nyelviskolában. Az alapokat egy ősrégi nyelvkönyvből szedtem fel, utána a többi már szinte magától jött. Nekem persze könnyebb dolgom volt, mert feleségem spanyol anyanyelvű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!