Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tegyen az akinek nincsen...

Mit tegyen az akinek nincsen nyelvérzéke?

Figyelt kérdés
így hogyan lehet nyelvvizsgázni?
2010. júl. 15. 23:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez azért nem olyan egyszerű... Igen, léteznek érzékek, valaki ebben jobb, valaki abban, viszont az is tény, hogy nagyon nagyon sok minden múlik magán a diákon, és a tanáron is. Most nem a nyelvet, említem inkább a matekot. Két tanárom volt a középiskolás éveim alatt. Az egyiknél örültem ha megkaptam a hármast, küzdenem kellett érte, és semmit nem értettem a magyarázataiból, míg egyik barátnőm vígan megszerezte az 5-öst nála... Ezután jött a tanár csere, akit imádtam, és vígan szín 5-ös voltam nála, mindent megértettem, nekem sokkal jobban bejött az ő tanítási stílusa mint az előzőé, ugyanakkor ennél a tanárnál barátnőm kezdett el szenvedni... Tehát azért valamennyi szerepe ebben van más tényezőknek is, nem csak az érzékeknek. Én 11 évig tanultam angolt és csak makogtam ennyi idő után is... voltam egy hónapot külföldön, majd beiratkoztam egy intenzív nyelvvizsga felkészítőre, önszorgalomból tanultam itthon mint állat, és vígan letettem a nyelvvizsgát... Most így vagyok a franciával is... Azt is 5 évig tanultam, de a nyelvtudásom teljesen passzív. Tudom hogy csak meg kéne emberelnem magam, neki állni nyelvsulinak, illetve a tanulásnak, és menne az is, de egyelőre lusta vagyok... Én is mondhatnám hogy nincs nyelvérzékem, de ez csak egy kifogás. Ahogy előttem is mondták, nincs olyan hogy valakinek annyi nyelvérzéke ne legyen, hogy ne tudjon letenni egy középfokú nyelvvizsgát! Csak szorgalom és kitartás kérdése, illetve egy olyan tanáré, akit jól megértesz!

Ezenkívül pedig teljesen egyetértek azzal, hogy a diplomához kell nyelvtudás!! Így is elvan maradva ez a szegény ország nyelvoktatás terén, nem nagyon hajlandó senki idegen nyelven megszólalni... nem árt ha az amúgy jól képzett emberek valamilyen idegen nyelvet is tudnak!!

2010. júl. 16. 12:17
 12/13 anonim ***** válasza:

egyetértek az előttem szólókkal, ha nincs is nyelvérzéked, szorgalmas tanulással középfokig le lehet jutni, főleg angolból, az azért annyira nem nehéz nyelv. az egyetlen nehezebb dolog szerintem a szóbeli, de ott meg ha nem jössz zavarba, hanem magabiztosan mondod a magadét, folyamatosan, akkor a kisebb hibákat elnézik.

mondjuk én könnyen beszélek, rám ragadnak a nyelvek, ha meglátok valamit pl hollandul, akkor az angol meg a német alapján összerakom, h mit jelenthet. nem tudnám megmondani, nyelvtanilag valami mért úgy működik, ahogy, de logikus, mert nekem úgy hangzik jól...

2010. júl. 16. 14:25
 13/13 anonim ***** válasza:
Szeretem a nyelveket, de nem vagyok nyelvzseni, sőt diszlexiás vagyok, ami nem sok jót jelent a nyelvérzék számára. Mégis, 15 év tanulás után sikeres német nyelvvizsgát tettem. Most angolra gyúrok, amit 3+9 éve tanulok, és az írásbeli része már elég jó, de a szóbeli még nem.
2010. júl. 16. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!