Mikor jon el az, hogy az adott nyelvet nem forditom at?
Én 11 éve tanulok angolt, de csak iskolákban tanultam, külön nem, kb 3-4 éve már nem nagyon fordítgatom magyarra, főleg ha csak egy rövid mondatról van szó, egyáltalán nem is gondolok magyarra. Ritka, de van hogy értem mi a szitu, de magyarul meg nem is tudnám elmondani :D
Ha te komolyabban tanulsz angolt akkor is szerintem ~5év. De ez csak személyes vélemény személyes tapasztalat alapján.

Ha jól tanulod, akkor elejétől fogva. Ha rosszul tanulod - szavakat tanulsz (=magyar-angol szópárokat) és magyarul az angol nyelvtant, akkor talán soha (és emiatt a beszédtempód akkor is nagyon lassú lesz, ha már igen kiterjedt a tudásod).
Egy pozitív példa: https://www.youtube.com/watch?v=44HVpJEyRMQ&t=64s
Mi az,hogy magyarul tanulom a szavakat?
Miért,hogy kéne? ha a tollat veszed példának én bárhogy is próbálom mindig a magyar jön elő..

#5: Iktasd ki teljesen a magyart a nyelvtanulásodból. Aki külföldön tanul nyelvet annak sem magyar segítségével oktatják.
Az új szavakat mondatokban tanuld, körülírással. Ne legyen angol-magyar szótárfüzeted. Egynyelvű szótárat használj. Én pl. ezt szoktam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!