Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor jon el az, hogy az...

Mikor jon el az, hogy az adott nyelvet nem forditom at?

Figyelt kérdés
Angolt tanulok mikor lesz az hogy angolul fogom megerteni a szoveget?
2019. okt. 4. 19:21
 1/7 anonim válasza:
100%

Én 11 éve tanulok angolt, de csak iskolákban tanultam, külön nem, kb 3-4 éve már nem nagyon fordítgatom magyarra, főleg ha csak egy rövid mondatról van szó, egyáltalán nem is gondolok magyarra. Ritka, de van hogy értem mi a szitu, de magyarul meg nem is tudnám elmondani :D

Ha te komolyabban tanulsz angolt akkor is szerintem ~5év. De ez csak személyes vélemény személyes tapasztalat alapján.

2019. okt. 4. 19:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass rengeteg angol szöveget, és egy idő után teljesen rád ragadnak a kifejezések, mondatszerkezetek, mint ahogy az anyanyelvedet is megtanultad, azt sem iskolai szabályszerűségek alapján tetted, hanem hallomásból meg használatból.
2019. okt. 4. 19:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a legelején sem fordítottam. Nem is értem. Hallod, hogy pencil, akkor látod magad előtt a ceurzát, nem pedig lefordítod magadban.
2019. okt. 4. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

Ha jól tanulod, akkor elejétől fogva. Ha rosszul tanulod - szavakat tanulsz (=magyar-angol szópárokat) és magyarul az angol nyelvtant, akkor talán soha (és emiatt a beszédtempód akkor is nagyon lassú lesz, ha már igen kiterjedt a tudásod).

Egy pozitív példa: https://www.youtube.com/watch?v=44HVpJEyRMQ&t=64s

2019. okt. 4. 23:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Mi az,hogy magyarul tanulom a szavakat?

Miért,hogy kéne? ha a tollat veszed példának én bárhogy is próbálom mindig a magyar jön elő..

2019. okt. 5. 07:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az angol szavakhoz ne magyar szavakat társíts, hanem az angol szónak a jelentését. Nyilván van sok szó, aminek megvan a tökéletes idegen nyelvű párja, ezért a nyelvtanulás elején jó ötletnek tűnik ilyen párokat megtanulni, de egyrészt lesz egy csomó szó, kifejezés, amit nem tudsz lefordítani tökéletesen, másrészt a nyelvtant, mondatalkotást sem érdemes szabályszerűségek alapján megtanulni. Társíts minden egyes idegen szóhoz egy képet, egy érzelmet, egy cselekvést, egy helyzetet, akármit, ami leírja a jelentését. Pl ha meglátod azt, hogy white, ne az jusson eszedbe, hogy fehér -mint maga a szó-, hanem egy fehér zokni, terítő, fal, maga a szín. Nyilván ha valaki megkérdezi tőled, hogy hogyan van ez meg az angolul, nem fogod tudni kapásból rávágni, mert először magyarul kell értelmezned azt, amit mondanak, és utána átültetni angolba, bezzeg ha bemagolnád, akkor egyből tudnád. Ellenben mikor beszélsz, akkor nem szavak fogalmazódnak meg a fejedben, hanem gondolatok, amiket aztán szavakba ültetsz, mikor kimondod, és ha a gondolatokhoz tudsz társítani angol szavakat, nem kell a fordítással foglalkoznod. A fenti videóban is felír angol szavakat, amihez képeket társít, mellé mutogat, artikulál stb. Nem kell tudnod, hogy abban a mondatban mi az az “it” meg az “is”, gyerekként se tudod, hogy mi az a személyes névmás meg igekötő meg a többi dolog, mégis tudsz beszélni és megérted, mit mondanak neked.
2019. okt. 5. 08:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

#5: Iktasd ki teljesen a magyart a nyelvtanulásodból. Aki külföldön tanul nyelvet annak sem magyar segítségével oktatják.

Az új szavakat mondatokban tanuld, körülírással. Ne legyen angol-magyar szótárfüzeted. Egynyelvű szótárat használj. Én pl. ezt szoktam: [link]

2019. okt. 5. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!