Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen módszerrel lehet...

Milyen módszerrel lehet könnyen angolt tanulni?

Figyelt kérdés
Egyedül szeretnék tanulni, tanárra nem tudok költeni.
2019. szept. 25. 17:40
 1/1 anonim ***** válasza:

Én is egyedül, tanár nélkül kezdtem el nyelvet tanulni (nem angolt, hanem spanyolt is és olaszt is próbáltam már, viszont angolul és németül már tudok valamennyire, úgyhogy ez csak egy plusz hobbi lett volna), nagyon hamar abbahagytam, hiányzott az ösztönzés, a visszacsatolás, nem hajtott senki, nem volt ritmusom, nem volt módszerem, és igazából időm se volt, meg konkrét célom sem, csak kb. annyi, hogy de jó lenne valami új nyelvet tanulni. Túl sokat nem is tudtam az adott nyelvről. Valami netes online nyelvleckéket találtam, és ugye teljesen az alapoktól, abc, alap szavak, köszönések, hát... durván unalmas volt. Ennél szerintem te jobban állsz, ugyanis az angolról mindenkinek van már egy csomó benyomása, akarva-akaratlanul. Teljesen kezdőként viszont nekem nem vált be ez az egyedül tanulás. Ha már tartasz valahol, akkor talán könnyebb egyedül tanulni.

Szerintem fontos, hogy legyen célod, pl. milyen szinten vagy és hova szeretnél eljutni.

Másik, a rendszeresség, mert ha nincs, aki adjon egy rendszert, mint amikor eljársz tanárhoz, készült, hf-t írsz, akkor könnyen kihagy az ember hosszabb időt, szóval legyen valami menetrended, hogy heti hány napot/órát tanulsz.

És jó eszközök is kellenek, én egy jó egynyelvű angol tankönyv megfelelő szintjét választanám, amihez van multimédiás eszköz is, tehát az egész könyv multimédiás formátumban is megvan, sok-sok feladat: szöveghallgatás, szövegértés, nyelvtani feladatok is, közben bővül a szókincs. Mellé egy jó online szótár, hogy ki tudd szótárazni, ha valamit nem értesz.

És youtube vagy bármilyen videók, filmek, amin ha kell, be tudod állítani a feliratot is.

Meg néha kényszerítsd rá magad, hogy amit magyarul mondasz vagy gondolsz, azt mond angolul is, vagy gondolkodj rajta, hogyan mondanád angolul. De ez ugye már egy bizonyos szint után megy csak.

2019. szept. 25. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!