Franciát vagy Spanyolt tanuljak második nyelvnek?
" a franciák háklisak a nyelvükre, azt vagy tökéletesen beszéli valaki, vagy ha nem, mindig belekötnek. Eléggé fenn hordják az orrukat."
Ebben nagyon tévedsz. Évek óta élek Franciaországban, és még soha nem kötöttek belem ha valamit hibásan használtam, sőt!
Akivek beszéltem, mindig megkértem, javítson ki, ha rosszul mondok valamit. Örömmel és kedvesen megtette kivétel nélkül mimdenki.
A németet javaslom, mert gazdasági szempontból lényegesebb, többen, több helyen, közelebb beszélik, mint a franciát. Nyelvtanilag közelebb esik az angolhoz megtanulni.
Ha mindenképpen a francia és a spanyol nyelvből kell választani, akkor a francia, mert a nyelvet sokan beszélik a Maghrebben, tehát közel Európához, míg a spanyolt nem annyira. Ráadásul sokkal több francia irodalmi művet ismerünk errefelé, amit utána esetleg eredetiben is olvasnál, ami a tanulást lényegesen erősítő motiváció. Én is szeretnék B2-t belőle. Majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!