Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Franciát vagy Spanyolt tanulja...

Nemtud132 kérdése:

Franciát vagy Spanyolt tanuljak második nyelvnek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok,a nyelvérzékem jónak mondható.Angolon kívül akarok tanulni egy második nyelvet ami a Spanyol vagy a Francia lenne?Ti melyiket ajánljátok,munka/továbbtanulási/megélési szempontból?Egyébként mind a két nyelv ugyanúgy tetszik.

2019. szept. 24. 20:27
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja és persze,melyik a könnyebb?
2019. szept. 24. 20:29
 2/12 anonim válasza:
72%
Szerintem megélhetési szempontból a németet kellene megtanulni, Svájcban jól lehet keresni.
2019. szept. 24. 20:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
2-es Svájcba a lakosság 58%-a német, ott van még az olasz és francia is
2019. szept. 24. 21:22
 4/12 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem a németnek van értelme. A két fenti nyelv közül a spanyol a könnyebb, az egyetlen üzleti haszna azonban csak az, ha Barcelonába mész dolgozni. Egyébként a francia a hasznosabb az EU-ban is, arab országokban is, Afrika francia gyarmatain is, szóval én inkább a franciát választanám. De csak a német után.
2019. szept. 24. 21:34
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

Franciát.

Európán belül Franciaországon kívül (Belgium, Svájc, Luxemburg stb.) hasznosabb, mint a spanyol.

A második szempont az, hogy jóval kevesebben tanulják, mint a spanyolt.

Kanadában (Québec) és az USA New Orleans államában is használható, ezeken kívül rengeteg nemzetközi mindenféle hivatalos nyelve az angol mellett.

Azt szokták mondani, hogy a spanyol könnyebb, de ez csak az elején van így a kiejtés miatt, ami egy magyarnak nem könnyű. Később a kettő nehézségi foka kb. egyenlő, ha jól akarod beszélni.

2019. szept. 25. 15:26
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

Franciát tanultam régen és csak rövid ideig, szerettem, de már semmire sem emlékszem, a spanyol nyelvről semmit se tudok. De: itt a környéken kb. sehol sem lehet spanyolt tanulni (max skype-on), és volt egy ismerősöm, aki mindent megadott volna, ha a suliban indul spanyol nyelv, mert a gyerekének az milyen jó lenne, de hát mondták a tanárok, hogy közel s távol nincs spanyoltanár, úgyhogy a közeljövőben se indul. Ez csak azért jutott eszembe, mert szerintem ha legalább középfokon megtanulnál, akkor már pl. magánórákat is tudnál adni kezdőknek jó pénzért. Haszna még turistaként lehet vagy ha olyan országgal szeretnél majd üzleti kapcsolatot, ahol a spanyolt beszélik.

Francia a mi sulinkban is indult volna, de nem volt rá érdeklődés.

2019. szept. 25. 18:23
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ,akkor a Francia lesz:)
2019. szept. 25. 19:00
 8/12 anonim válasza:
7%

Neeeee!

Szerintem spanyol legyen!

Én egy nap hét alatt már alapdolgokról tudtam beszélni, 4 hónap alatt meg lett az alapfokú nyelvvizsga is!

És amúgy meg kimehetsz Olaszba is, ha tudsz spanyolul, és ott jól lehet keresni.

2019. szept. 27. 11:45
 9/12 anonim válasza:
19%
Amúgy a spanyol könnyebb, de ez a kettő nyelv hasonlít a legjobban egymásra a latin nyelvek közül.
2019. szept. 27. 17:38
 10/12 anonim ***** válasza:
33%
A franciát nagyon jól kell beszélned, mert a franciák háklisak a nyelvükre, azt vagy tökéletesen beszéli valaki, vagy ha nem, mindig belekötnek. Eléggé fenn hordják az orrukat. A spanyol imádnivaló nyelv, én angol után azt tanultam, nyelvtan hasonló, kiejtés könnyű.
2019. okt. 16. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!