Franciát vagy Spanyolt tanuljak második nyelvnek?
Franciát.
Európán belül Franciaországon kívül (Belgium, Svájc, Luxemburg stb.) hasznosabb, mint a spanyol.
A második szempont az, hogy jóval kevesebben tanulják, mint a spanyolt.
Kanadában (Québec) és az USA New Orleans államában is használható, ezeken kívül rengeteg nemzetközi mindenféle hivatalos nyelve az angol mellett.
Azt szokták mondani, hogy a spanyol könnyebb, de ez csak az elején van így a kiejtés miatt, ami egy magyarnak nem könnyű. Később a kettő nehézségi foka kb. egyenlő, ha jól akarod beszélni.
Franciát tanultam régen és csak rövid ideig, szerettem, de már semmire sem emlékszem, a spanyol nyelvről semmit se tudok. De: itt a környéken kb. sehol sem lehet spanyolt tanulni (max skype-on), és volt egy ismerősöm, aki mindent megadott volna, ha a suliban indul spanyol nyelv, mert a gyerekének az milyen jó lenne, de hát mondták a tanárok, hogy közel s távol nincs spanyoltanár, úgyhogy a közeljövőben se indul. Ez csak azért jutott eszembe, mert szerintem ha legalább középfokon megtanulnál, akkor már pl. magánórákat is tudnál adni kezdőknek jó pénzért. Haszna még turistaként lehet vagy ha olyan országgal szeretnél majd üzleti kapcsolatot, ahol a spanyolt beszélik.
Francia a mi sulinkban is indult volna, de nem volt rá érdeklődés.
Neeeee!
Szerintem spanyol legyen!
Én egy nap hét alatt már alapdolgokról tudtam beszélni, 4 hónap alatt meg lett az alapfokú nyelvvizsga is!
És amúgy meg kimehetsz Olaszba is, ha tudsz spanyolul, és ott jól lehet keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!