Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tanuljak második nyelvnek?...

Mit tanuljak második nyelvnek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Szóval a helyzet az, hogy van egy középfokú angol nyelvvizsgám és gimnáziumban tanultam 4 évig németül is, de szörnyű volt, csak annyit tudok elmondani, hogy mi a nevem, meg hol lakom. Most a diplomámhoz majd 2 nyelvvizsga kell (ha ezen a szakon maradok) és nem tudom milyen nyelvet kéne elkezdenem tanulni. Esetleg letudnátok írni a tapasztalataitokat a második nyelvtanulással kapcsolatban és hogy ti mit tanultatok/tanultok?

Köszönöm a segítséget!

2019. aug. 21. 16:21
 1/4 anonim ***** válasza:
71%
Én gimiben 4 évig spanyolt tanultam, de kb annyi tudásom van, mint neked németből. Nem tudom neked így megmondani, hogy milyen nyelvet tanulj, hiszen nem tudom, hogy a későbbiekben milyen terved van a nyelvvel vagy csak egy nyelvvizsga kell, melyik nyelv tetszik stb. De ha a helyedben lennék, akkor mindenképpen figyelembe venném, hogy az adott nyelvet a világon hol és mennyien beszélik, milyen nehézségű, milyen lehetőségek vannak a tanulásra pl egyetemen vagy magánórák formájában. Dönts jól és tanulj szorgalmasan!
2019. aug. 21. 16:35
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

Minden attól függ hogy milyen szakon tanulsz. Feltételezem hogy NT vagy hasonló lehet, hiszen ott követelmény a két nyelvvizsga.

Szerintem az arab, orosz, kínai, koreai, héber, spanyol nyelvek közül lenne a legcélszerűbb választanod. Nem könnyűek, de pont emiatt hatalmas fegyverek a kezedben.

Az angol-német kombót túl sokan beszélik, akkora extrát nem ad. Viszont a többi mind nagyon hasznos lehet számodra. A koreai és héber talán kevésbé, de a többi nyelv nagyon domináns a politikában.

Én mérnök hallgatóként oroszt vagy arabot tanulnék, esetleg norvégot de azt csak azért mert jól hangzanak az északi nyelvek.

Viszont nekem több mint elég ha tudok angolul, hiszen a munka nyelve ebben a szakmában angol, a többi már csak formalitás kérdése.

Ha mégsem NT-n tanulsz, akkor rosszul tippeltem, de tudomásom szerint csak ott kell 2 idegen nyelv ismerete (illetve ha valaki 2 nyelvszakos természetesen, de akkor nem lenne kérdés mit tanuljon)

2019. aug. 21. 17:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Nemetbol feltudlak kesziteni

Spanyol,francia nehez

2019. aug. 21. 21:42
 4/4 anonim válasza:
100%

Spanyolt tanulj!!!

Vagy ha nagyon könnyen gyorsan akarod akkor valamelyik Skandináv nyelvet, bár a Spanyol sem nehéz.

2019. nov. 9. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!