Mit tanuljak második nyelvnek? (többi lent)
Szóval a helyzet az, hogy van egy középfokú angol nyelvvizsgám és gimnáziumban tanultam 4 évig németül is, de szörnyű volt, csak annyit tudok elmondani, hogy mi a nevem, meg hol lakom. Most a diplomámhoz majd 2 nyelvvizsga kell (ha ezen a szakon maradok) és nem tudom milyen nyelvet kéne elkezdenem tanulni. Esetleg letudnátok írni a tapasztalataitokat a második nyelvtanulással kapcsolatban és hogy ti mit tanultatok/tanultok?
Köszönöm a segítséget!
Minden attól függ hogy milyen szakon tanulsz. Feltételezem hogy NT vagy hasonló lehet, hiszen ott követelmény a két nyelvvizsga.
Szerintem az arab, orosz, kínai, koreai, héber, spanyol nyelvek közül lenne a legcélszerűbb választanod. Nem könnyűek, de pont emiatt hatalmas fegyverek a kezedben.
Az angol-német kombót túl sokan beszélik, akkora extrát nem ad. Viszont a többi mind nagyon hasznos lehet számodra. A koreai és héber talán kevésbé, de a többi nyelv nagyon domináns a politikában.
Én mérnök hallgatóként oroszt vagy arabot tanulnék, esetleg norvégot de azt csak azért mert jól hangzanak az északi nyelvek.
Viszont nekem több mint elég ha tudok angolul, hiszen a munka nyelve ebben a szakmában angol, a többi már csak formalitás kérdése.
Ha mégsem NT-n tanulsz, akkor rosszul tippeltem, de tudomásom szerint csak ott kell 2 idegen nyelv ismerete (illetve ha valaki 2 nyelvszakos természetesen, de akkor nem lenne kérdés mit tanuljon)
Nemetbol feltudlak kesziteni
Spanyol,francia nehez
Spanyolt tanulj!!!
Vagy ha nagyon könnyen gyorsan akarod akkor valamelyik Skandináv nyelvet, bár a Spanyol sem nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!