Mit tanuljak 2. nyelvnek? Olaszt vagy franciát?
Figyelt kérdés
Természetesen angol után. Hangzásra jobban tetszik a francia, de elég nehéznek tűnik a hallás utáni szövegértés. (ezzel meg a kiejtéssel néha most is meggyűlik a bajom, írásban sokkal jobban megy :P) Olasz meg nem tűnik olyan nehéznek, hanem egész könnyen tanulhatónak és szintén szép. De francia talán hasznossabb..
Szerintetek? Segítsetek dönteni. :)
Más nyelv ezeken kívül nem tetszik, szóval ebből a kettőböl kellene választani. :)
2012. júl. 1. 19:19
1/6 A kérdező kommentje:
ezzel meg a kiejtéssel néha most is meggyűlik a bajom, írásban sokkal jobban megy * angolban, ez lemaradt.
2012. júl. 1. 19:22
2/6 anonim válasza:
Én a franciára szavazok! Én magam is azt tanulok most, szintén angol után. :)
3/6 anonim válasza:
Én is franciáztam angol mellé:) Nekem bejött...és ha rendesen megtanulod később az olaszt is megpróbálhatod mert hasonló a két nyelv:))
4/6 A kérdező kommentje:
És hogy boldogultatok a kiejtéssel meg a szövegértéssel? Tényleg nagyon nehéz?
2012. júl. 1. 21:39
5/6 anonim válasza:
Nehéz...
Beaocoup kiejtve
Boku...
De meg kell tanulni és akkor jó lesz:)
6/6 anonim válasza:
Ha az angol kiejtés megy, a francia sem okozhat nagy gondot (max. a legelején lehet nehezebb, de az angol is az volt), mivel a francia kiejtési szabályai logikusabbak.
A nyelvtan sem egy hű de nehéz. Csak egyesek szeretik túlmisztifikálni... Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!