Szerintetek melyik a hatékonyabb tanulás angol C1-re?
#1: amire en keszulok(tarsalkodo) az oldalukon csak egy feladatsor van.. Es semmilyen gyakorlokonyv nincs hozza
#2: akkor legyszi irnal Olyan oldalakat ahol ilyen cikkeket talalok? Koszonom!
Nekem bizony "kellemesen tunya agyi punnyadással belerepült a tudás a fejembe". Sorozatokkal és filmekkel sikerült megcsinálnom a C1-et, és nem sok mást használtam hozzá. A nyelvvizsga előtt 1 hónappal bemagoltam pár bevethető előregyártott panelt. Kábé ennyi volt a szisztematikus tanulás.
Lehetséges? Igen.
CSAKHOGY! Ehhez idő kell. Sok. Rengeteg. Nekem úgy 10 év masszív sorozat- és filmfogyasztásba telt. És szerintem ez egy átlagos szám, ha csak filmekkel szeretnél tanulni.
Egyébként be lehet illeszteni a nyelvtanulásba, van valamennyi értelme, de nem ez a legcélravezetőbb, maximum a legélvezetesebb. :)
A válasz: Igen. (Ti. mindkettő lesz. A C1-gyel már tkp. bármilyen politikai/gazdasági napilap bármely cikkét teljesen meg kell tudni érteni. A hadaró trafikost és a dadogó egyetemi hallgatót is.)
Cikkek: A 2008 decemberi British Council-es C1-en kb. ilyen cikkek voltak, csak nem volt kb. minden második mondat már új bekezdés: [link] [link] és ilyenek: [link]
Sorozatok: A hangfelvétel feldolgozására a sorozatok, főleg a pörgősebb részek miatt a szitkomok megfelelőek lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!