Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek melyik a hatékonya...

Szerintetek melyik a hatékonyabb tanulás angol C1-re?

Figyelt kérdés
Ha könyveket olvasok vagy sorozatokat nézek?

2019. szept. 18. 16:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvvizsgára készülni az előző évek feladatlapjainak kitöltögetésével érdemes.
2019. szept. 18. 17:44
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Ez hogy elharapózott a világban, hogy a szellemi munkát a bolygólakó messziről el akarja kerülni, mint a hastífuszt, de azt bezzeg szeretné, ha kellemesen tunya agyi punnyadással belerepülne a tudás a fejébe. :D Sorozat, mi? Nézd már meg bármelyik nyelvvizsgarendszer mintafeladatlapjait, mik vannak abban? Cikkek komoly témával.
2019. szept. 18. 17:52
 3/6 A kérdező kommentje:

#1: amire en keszulok(tarsalkodo) az oldalukon csak egy feladatsor van.. Es semmilyen gyakorlokonyv nincs hozza

#2: akkor legyszi irnal Olyan oldalakat ahol ilyen cikkeket talalok? Koszonom!

2019. szept. 18. 18:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
C1-re bizony valamilyen szintű műveltség is kell, tehát komolyabb témákról is kell beszélned. Javaslom hogy keress egy konkrét témakörlistát onnan ahol majd nyelvvizsgázni szeretnél, és kezdd el végigvenni a témaköröket. Ehhez olvashatsz a témába vágó cikkkeket vagy nézhetsz tudományos videókat, előadásokat. A TED Talkok például jók erre a célra.
2019. szept. 18. 20:23
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

Nekem bizony "kellemesen tunya agyi punnyadással belerepült a tudás a fejembe". Sorozatokkal és filmekkel sikerült megcsinálnom a C1-et, és nem sok mást használtam hozzá. A nyelvvizsga előtt 1 hónappal bemagoltam pár bevethető előregyártott panelt. Kábé ennyi volt a szisztematikus tanulás.

Lehetséges? Igen.

CSAKHOGY! Ehhez idő kell. Sok. Rengeteg. Nekem úgy 10 év masszív sorozat- és filmfogyasztásba telt. És szerintem ez egy átlagos szám, ha csak filmekkel szeretnél tanulni.

Egyébként be lehet illeszteni a nyelvtanulásba, van valamennyi értelme, de nem ez a legcélravezetőbb, maximum a legélvezetesebb. :)

2019. szept. 19. 19:13
 6/6 anonymousreview60 ***** válasza:

A válasz: Igen. (Ti. mindkettő lesz. A C1-gyel már tkp. bármilyen politikai/gazdasági napilap bármely cikkét teljesen meg kell tudni érteni. A hadaró trafikost és a dadogó egyetemi hallgatót is.)

Cikkek: A 2008 decemberi British Council-es C1-en kb. ilyen cikkek voltak, csak nem volt kb. minden második mondat már új bekezdés: [link] [link] és ilyenek: [link]

Sorozatok: A hangfelvétel feldolgozására a sorozatok, főleg a pörgősebb részek miatt a szitkomok megfelelőek lehetnek.

2019. szept. 21. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!