Hogy dolgozzam fel otthon az 1000 kérdés 1000 válasz angol középfokú könyvet?
Sehogy. Minek tanulsz ilyen baromságokat?
Helyette nézzél angolul filmeket felirattal. Legalább nem unatkozol.
Szerintem szedd le a nyelvvizsga témaköröket. És az alapján haladj a könyvben. Felesleges minden kérdést megnézni szerintem, csak az alap kérdéseket. Betanulni sincs értelme, olvasgasd és a szószedetet is megnézheted.
A szituációknâl és a képeknél érdemes megnézni pár példát, de ott sincs értelme magolni.
Szerintem ne parázd túl. Középfokon nem fognak lehetetlen dolgokat kérdezni. Inkább csak egy laza beszélgetés lesz a hétköznapi dolgokról. Nyugodtan kamuzz is, ha úgy neked egyszerűbb beszélni. Nem a tartalom a lényeg, hanem hogy kommunikatív legyél, aránylag helyesen beszélj és választékosan, amennyire középfokon elvàrhatò.
A sorozat nézés tényleg sokat segít a szóbelihez. Bővíti a szókincsed és a magnós rész is sima liba lesz.
Megnézném én azt a sorozatot, amelyikben ilyen szókincs és kifejezések vannak alapvető témánként, fürdőszoba berendezés, sport, betegségek, stb., mint ami ezekben a könyvekben.
Mint amit nemrégiben olvastam itt a Gyakorin kijelentést, hogy valami iszonyú rövid idő alatt megnézte otthon a Jóbarátokat (azt el kell ismernem, hogy fizikailag lehetséges volt, napi 16 óra vagy mennyi idő tévénézéssel), és a felére már értette az összes igeidőt. Miközben háromról úgy esett szó benne, hogy egyikről egy példa volt, másik kettőből meg egy se. :D
Én ebből tanulok, igaz német felsőfokot.
Nagyon jó könyv, rengeteget lehet belőle tanulni.
Olvasom a szöveget, az idegen szavakat megtanulom, tanulok belőle kifejezéseket, szófordulatokat, van hogy a mondatokat is kielemzem, nyelvtan gyakorlása gyanánt.
Miután átnéztem egy témát, írok magamnak egy összefoglalót belőle, ezzel gyakorlom az írást is. Az összefoglaló kérdésekre szóbam válaszolok, így a beszédet is gyakorlom.
Ez a legjobb könyv amivel eddig találkoztam, csak tudni kell használni. Nincsen általános szabály hogy hogyan, úgy kell, ahogyan neked a legjobb, ezzel még tanulni is tanulsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!