Ti helyesen irtok angolul, illetve beszeltek?
Nincs nyelvtani hibatok?
Helyesirasi hibatok
A nyelvtannal úgy vagyok, mint az első válaszoló: ha valamiben nem vagyok biztos, máshogy írom.
A helyesírás az más, sajnos vannak szavak, amiket nem bírok megjegyezni, hogy hogy kell írni, pl. continuous uou-t sokáig tartott, vagy az apparently 2. a-ját e-nek veszem, meg az occasionally-ben 2 s-t írok 2 c helyett. Ezek nálam elég gyakoriak sajnos. Angoul vezetek naplót és utólag látom ezeket a hibákat. De próbálom szokássá tenni, hogy ha csak magamnak írok is, akkor is leellenőrizzem a helyesírást, mielőtt nekilátok.
Viszont olyan hibát pl. hogy "your" és "you're" vagy "they're" vs "there" sose vétek, pedig az anyanyelviek ezt keverik.
Egyes vagyok.
Azért a you're/your-t se minden anyanyelvi keveri. Szerintem olyasmi lehet ez, mint mikor magyarul "hadd mondjam el" helyett "hagy mondjam el"-t írnak. Azt se keveri azért minden magyar. (de osztom a véleményed)
Írásban kevésbé, az elsőhöz hasonlóan én is inkább átfogalmazom vagy kiguglizom ha valamiben bizonytalan vagyok.
Szóban többet, mert angol nyelven tanulok egyetemen, a nap nagyobbik részében angolul beszélek. Rengetegszer előfordul hogy annyira koncentrálnom kell a mondanivalóm tartalmára (bonyolult/új anyagra az egyetemről, például) hogy belezavarodok közben a szórendbe vagy felcserélek egy prepozíciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!