Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ITolc angol B2 SZÓBELIről...

ITolc angol B2 SZÓBELIről tapasztalat?

Figyelt kérdés
Vagy a többihez viszonyítva milyen? Origo írásbeli meglett.
2019. aug. 31. 17:04
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

A honlapjukat kellene először elolvasni.

1. Nem pontozott komfort feladat (Mit mondjak magamról?)

Ez a rövid bemelegítő feladat nem a vizsga része, csak arra szolgál, hogy a vizsgázó megszokja a számítógépes válaszadást. A vizsgázónak 4 rövid kérdést tesz fel egy gépi hang, melyeket magával kapcsolatosan megválaszol. A válaszok nem kerülnek értékelésre.

2. Monológ (Miről beszéljek?)

A vizsgázó lát a képernyőn egy témát és hozzá kapcsolódó négy irányítási szempontot. Egy percig átgondolhatja, hogy miről szeretne beszélni, majd elindítja a felvételt és önállóan beszél a témáról maximum három percig.

3. Interjú/Tranzakció (Mit válaszoljak?)

A vizsgázóval egy gépi hang párbeszédet folytat egy adott témában, beszédhelyzetben. A vizsgázó egyenként indíthatja el a hat külön hangfelvételt, melyekből a párbeszéd áll, meghallgathatja őket kétszer, majd válaszol, illetve reagál ezekre a feladatnak megfelelően. Felvételenként maximum egy percig beszélhet, de ha úgy érzi, hogy nem tud többet mondani, akkor továbbléphet a következő kérdésre.

4. Társalgás (Hogyan reagáljak?)

A vizsgázó két beszédpartnerrel beszélget egy társalgási témával kapcsolatosan, akik videófelvételről szólnak hozzá. A vizsgázó egyenként indíthatja el a videófelvételeket, melyek során a beszélők felváltva szólnak hozzá, megnézheti ezeket kétszer, majd válaszol, illetve reagál rájuk a feladatnak megfelelően. Felvételenként maximum egy percig beszélhet, de ha úgy érzi, hogy nem tud többet mondani, akkor továbbléphet a következő kérdésre.

2019. szept. 3. 10:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de a weblapjukat el tudom olvasni idecopyzas nelkul is. Inkabb személyes tapaautalatokra vagyok kíváncsi
2019. szept. 3. 23:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én náluk csináltam a szóbelit és nekem sikerült, talán az írásbeli részt picit nehezebbnek is éreztem mint a szóbelit. Előtte menj el szerintem próbavizsgára mindenképp, és ott kiderül, mennyire kényelmes neked így szóbelizin, nekem nagyon tetszett de valakinek lehet könnyebb számítógép nélkül tanárokkal.
2019. okt. 11. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!