Angol c1-es nyelvvizsgát szeretnék tenni, javaslatok?
Mire kell a nyelvvizsga?
Mert ha nem külföldi továbbtanuláshoz, akkor az IELTS és a TOEFL is felejtős, mert mindkettő csak 2 évig érvényes.
Én TOEFL-t és IELTS-t is tettem, igazából ha tudsz angolul mindegy melyiket csinálod, esetleg ha szégyenlős vagy akkor lehet, hogy a TOEFL jobb neked, mert ott a szóbelit a mikrofonba kell mondanod, nem élőben szóbeliztetnek. Ja és ha UK-ba akarsz menni, akkor IELTS-et kell tenned, mert a TOEFL-t már pár éve nem fogadják el, ugyanis valamiféle csalások történhet Ázsiában, így mostmár csak a saját vizsgájukat fogadják el az angolok.
TOEFL-amerikai, IELTS-brit. Attól függ hova akarsz menni, és minek kell ez a nyelvvizsga neked. Ott kell megnézni, elfogadják e, illetve hány pontot várnak el.
Ezekre pontokat kapsz, nem %-os eredmény van, és nincs szintekre osztva. Pár év alatt elévül az eredménye.
Különböző fajtái vannak szerintem mindkettőnek, vizsgahelytől függ melyiket tudod letenni és pontozás is ez alapján változhat.
Nincs jelentősége a külföldi nyelvvizsgának-hacsak nem konkrétan kéri pl a TOEFL-t egy egyetem, mert nem érdekli őket. Ha egy céghez jelentkezel állásra, leülsz az amerikai-skót-japán főnökkel, ha tudsz vele beszélgetni, akkor jó, ha nem, nem. Nem fognak nyelvvizsgát kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!