Better than me vagy better than I am?
Szerintem a másodikat akkor használjuk ha nagyon nyomatékosítani akarsz valamit vagy inkább személyiségben.
Better than me: pl Annának jobban megy a matek, mint nekem.
Better than I am: Jobb nálam emberileg. (Tehát egy komolyabb dologban jobban megállja a helyét nálam, jobb, mint én vagyok)
Köszönöm!
És akkor az úgy helyes ha nyomatekositani akarok hogy: Anna is better in maths than I am. Vagy ilyenkor ez nem jó?
Részletesebben, ha valakit érdekel, igazából nincsen olyan határozott "egyvélemény"az angol nyelvvel kapcsolatban, mint néha a magyarban láthatjuk. Így aztán, aki ilyen témáról elmélkedik, példákat hoz, hogy egyes személyiségek hogyan vélekedtek, illetve híresebb személyiségek mit írtak, hogy beszéltek. Azért tettem zárójelbe az am-et, mert az elhagyására is vannak példák. Én biztosan nem fogom azt mondani, hogy Emil Dickinson vagy John O'hara nem tudott eléggé angolul. :D
A kevésbé részletes hadoválás az mondjuk a Swan-féle Usage, amire nyugodtan lehet támaszkodni, az annyit ír, mint amit feljebb tőle gyakorlatilag bemásoltam. Na még nem lenne eléggé világos, az "am" zárójelbe helyezése nem a parkinsonos gépelés eredménye, hanem azt jelzi, amit jelez, hogy azzal vagy anélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!