Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Better than me vagy better...

Better than me vagy better than I am?

Figyelt kérdés
Azt olvastam mind2 jó, de mikor melyiket kell használni?

2019. aug. 22. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a másodikat akkor használjuk ha nagyon nyomatékosítani akarsz valamit vagy inkább személyiségben.

Better than me: pl Annának jobban megy a matek, mint nekem.

Better than I am: Jobb nálam emberileg. (Tehát egy komolyabb dologban jobban megállja a helyét nálam, jobb, mint én vagyok)

2019. aug. 22. 12:34
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

És akkor az úgy helyes ha nyomatekositani akarok hogy: Anna is better in maths than I am. Vagy ilyenkor ez nem jó?

2019. aug. 22. 14:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem ez így is helyes. 😊
2019. aug. 23. 10:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A különbség ott van, hogy hivatalos szövegekben a better than I (am)-al találkozol, baráti beszélgetésben meg a better than me-vel.
2019. aug. 23. 17:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Részletesebben, ha valakit érdekel, igazából nincsen olyan határozott "egyvélemény"az angol nyelvvel kapcsolatban, mint néha a magyarban láthatjuk. Így aztán, aki ilyen témáról elmélkedik, példákat hoz, hogy egyes személyiségek hogyan vélekedtek, illetve híresebb személyiségek mit írtak, hogy beszéltek. Azért tettem zárójelbe az am-et, mert az elhagyására is vannak példák. Én biztosan nem fogom azt mondani, hogy Emil Dickinson vagy John O'hara nem tudott eléggé angolul. :D

A kevésbé részletes hadoválás az mondjuk a Swan-féle Usage, amire nyugodtan lehet támaszkodni, az annyit ír, mint amit feljebb tőle gyakorlatilag bemásoltam. Na még nem lenne eléggé világos, az "am" zárójelbe helyezése nem a parkinsonos gépelés eredménye, hanem azt jelzi, amit jelez, hogy azzal vagy anélkül.

2019. aug. 23. 18:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!