Gyakorolom az angol kiejtést, hogy szebben beszéljek. Nekem a brit tetszik, hiába az amerikait hallani többet filmekben. Nem lesz gondom belőle, ha inkább így beszélek?
Hatalmas problémáid lesznek belőle. Nyilván nem a nyelvtan és a folyékony beszéd számít hanem csak és kizárólag a kiejtés.
Egyébként ha neked olyan illúzióid vannak, hogy te majd akcentus nélkül fogsz angolul beszélni, akkor nem tudom milyen munkahelyre fognak felvenni, általában ugyanis az értelmesebbeket keresik. Ha meg akcentussal beszéled akkor tökmindegy.
Megértik a brit angolok az amerikai angolt, es forditva is!
Ugyhogy nem problema!
Sot, kisrbb nyelvtani hibakat is siman megertenek.
Még abból sem lesz gond, ha nagyon erős Hunglis alcentussal beszélsz.
Hidd el, még egyetemen is találkoztam olyan előadóval Angliában, akinek nagyon-nagyon erős indiai akcentusa volt. De senkit sem érdekelt.
Ha mondjuk call centre-ben akarsz elhelyezkedni, akkor egy kis előnyt jelenthet például brit akcentus, azon belül is posh vagy a Yorkshire mondjuk. A cockney meg negatívum :D
De ebből sem csinálnak gondot, csak fél fokkal szívesebben vesznek fel a puccosabb helyeken. Ennyi.
A kiejtes csak annyira fontos hogy megertsek hogy mit mondasz, tudj kommunikalni.
Az indiaiak nagyon hulye akcentussal beszelnek, sokszor nehez oket megerten de azert megertik oket az emberek es eleg zsiros allasokat kapnak.
Nem a kiejtesen mulik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!