Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Főiskolára bejutni melyik...

Főiskolára bejutni melyik nyelvből lehet "legkönnyebben" nyelvvizsát tenni?

Figyelt kérdés

Fősulira jövőre csak középfokú nyelvvizsgával lehet bejutni... Melyik az a nyelv, amelyiket könnyebben, kevesebb idő alatt le lehet tenni, mint az angolt?

Jövőre szeretnék bekerülni, az angol nem fog menni... Ez tuti.. Kevés rá az időm és nagyon alap szinten vagyok.

Gondoltam Esperantora, vagy hasonlóra.. Olyan személy válaszának örülnék, aki tapasztalt ebben... Mondjuk letett egy esperantot és tudja, mennyire nehéz..

Köszönöm

2019. júl. 27. 22:00
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Vagy esetlef megtudod beszelni a vizsgaztatoval hogy a formalitas miatt kell neked a oapir, es felajanlasz neki egy kis boritokot, igy akarmelyik nyelvet valaszthatod
2019. júl. 27. 22:07
 2/8 anonim válasza:
23%

A lovári, és az eszperantó nyelveket mondják a legkönnyebbnek.

Sajnos nem tudok tapasztalatot mondani, angolból van középfokú nyelvvizsgám.

2019. júl. 27. 22:07
 3/8 anonim ***** válasza:
28%
Hat nem tudom a lovarit minek mondjak konnyunek... elegge nehez nyelv
2019. júl. 27. 22:11
 4/8 anonim ***** válasza:
23%
Angolnál könnyebb tényleg csak kb az eszperantó van, arról azt írják, ha minden nap tanulsz pár órát, 4-6 hónap alatt meg lehet a középfok, szóval ha most nekikezdesz, még időben lehetsz.
2019. júl. 27. 22:34
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Ne haragudj, nem értelek. Tanultál már angolt. Majdnem egy éved van felhozni alapszintrôl. Az egyetemen az angolnak bizonyosan több értelme lesz, mint egy eszperantónak: számos kutatás, forrás, de sokszor maguk az előadásanyagok is angolul elérhetőek. Lehet maga a kötelező tankönyv is. Nem beszélve arról, hogy a diplomához is fel kell mutatni egy nyelvvizsgát, ami az esetek nagy részében szintén jelölve van (nálunk meg volt adva, hogy angol vagy német középfok ÉS angol szaknyelv). Sehol nem látom értelmét ennek az eszperantónak, bocsi... angolt már tanultál. Nem értem miért nehezebb az angolt felhozni alapról B2re, mint az eszperantót a nulláról.
2019. júl. 27. 23:41
 6/8 anonim ***** válasza:
26%
A lovári nehezebb. Eszperantó középfok 3-4 hónap szorgalmas tanulással megvan. Tapasztalat. Angolból kell az 1-1.5 év.
2019. júl. 28. 07:35
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

6-os válaszoló, Te mikor vizsgáztál eszperantóból?

Mert régen ez nagyon könnyen megvolt, ma már nehezebb. Persze, a 3-4 hónapot én is hallottam/olvastam.

Te hol tanultad? Tanfolyam, magadtól?

2019. júl. 28. 08:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

eszperantóból vannak online tanfolyamok is.

de: az angol hosszú távon érdemesebb. Ha nem megy egy év alatt, szánj rá kettőt. mi van akkor, ha nem vesznek fel rögtön? kihagysz egy évet és addig csak ezt csinálod, akkor simán meglesz. persze ez csak a b terv, az "a" terv az, hogy megcsinálod egy év alatt. nem lehetetlen. sőt, még van egy hónapa nyárból, most is elkezdheted!!!

2019. júl. 28. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!