Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jogra szeretnék menni, mik az...

Jogra szeretnék menni, mik az elvárások?

Figyelt kérdés

Most leszel 10.-es, a 9. évfolyamom nem sikerült a legjobban voszont eldöntöttem, hogy a jogi egyetem a cél

Milyen tantárgyból van emelt érettségi?Milyen a jogi egyetem? Befolyásol valamit az hogy az első évem nem lett a legjobb?

2019. júl. 21. 22:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Húha, hatos, ne menj még el, a 9-es se ír teljesen mindent úgy, ahogy a valóság :D

Én most vagyok Elte jogon negyedéves.

Irtó sokat kell tanulni, sok tanár is embertelen. De sokszor csaka szerencsés múlik a vizsga. Ettől független félév közben is sokat kell tanulni. Nekem a súlyozott és halmozott átlagomat nézve 3-4 között mozgok, most legutoljára 4,09 lett, de még egy egyetemi buliban sem voltam, csúszok fél évet, és folyton tanulok :D :D Nyilván különböző képességűek az emberek.

Az új tantervesek most lesznek harmadévesek, még várjuk ki a végét. Az első év könnyebb valamivel tényleg, de sok tárgy nagyon szigorú lett ezzel párhuzamosan. Harmadéven most fog szerintem robbanni a bomba. Egyszerre kezdik meg a 3 eljárásjogot, miközben egyéb, elég nehéz tárgyaik is vannak mellette, és a 3 eljárásjog önamgában igényelné félévi készüléssel is azt a 6 hetet a vizsgaidőszakban......

A másodév nehezebb lett, mint volt, mert előrehozták a kötelmi jogot és a nemzetközi jogot (mindkettő elég véres). Pénzügy maradt negyedéven.

A felvin nézz utána, az én időmben egy emelt volt kötelező, és választhattál, hogy töri, magyar vagy nyelv legyen-e az emelt, illetve, mellé még ebből a háromból amit viszel legalább középszinten (mert 2 tárgyat néztek, de én dupláztam). Én töri emeltet vittem, középszintű némettel, a rendszer a legjobb számítási módot választja majd, de érdemes minden érettségit jól megcsinálni. Viszont, most nem tudom, hogy hogy van a rendszer. Az a biztos, ha utánajársz hivatalos oldalon.

2019. aug. 10. 20:10
 12/12 anonim ***** válasza:
52%
11-es, megnyugodtam. Azt hittem, hogy már az ELTE is megy a süllyesztőbe.
2019. aug. 12. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!