Anglisztika szakra érdemes menni?
Figyelt kérdés
2019. júl. 12. 12:45
1/5 anonim válasza:
Ha csinálsz utána mesterképzést(pl. fordító és tolmács) akkor érdemes lehet.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is fordító tolmács mesterszakra gondoltam.
2019. júl. 12. 13:08
3/5 anonim válasza:
Igazából ha a fordító és tolmács mester lenne a cél, oda az esetek többségében bármilyen alapszakos diplomával és C1 nyelvvizsgával be lehet kerülni. Szóval, csak emiatt nem kell anglisztikára menni. Csak akkor, ha nagyon szeretnél elmélyülni az angol irodalomban, kultúrában, stb.
4/5 anonim válasza:
Anglisztikára legfeljebb csak annak érdemes menni, aki egyetemi oktató vagy nyelvész kutató akar lenni. A fordító és tolmács mesterképzés pedig mézesmadzag, mert a diploma gyakorlatilag alig ér valamit: egyrészt az évenként meghirdetett ilyen állások száma apró töredéke az évenként végző hallgatók számának, szinte esélytelen dolog elhelyezkedni; másrészt ahhoz, hogy fordíts, nem kell fordítói diploma, harmadrészt a könyvkiadók nagyon rosszul fizetnek. Tolmácsokra szintén alig van szükség. Szinte biztos, hogy ebből nem fogsz megélni. Felejtsd el az anglisztikát, a fordító és tolmács mesterképzést pedig különösen, mert óriási az esélye, hogy semmit nem tudsz majd vele kezdeni. Ha csak az angol érdekel, akkor jelentkezz valamilyen angolos tanári szakpárra inkább, a nyelvoktatásból legalább meg lehet élni.
5/5 anonim válasza:
Szerintem nagyon nagy ebben a szakmában a verseny. Mindenképpen válassz mellé akkor valami különleges nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!