Jogra szeretnék menni, mik az elvárások?
Most leszel 10.-es, a 9. évfolyamom nem sikerült a legjobban voszont eldöntöttem, hogy a jogi egyetem a cél
Milyen tantárgyból van emelt érettségi?Milyen a jogi egyetem? Befolyásol valamit az hogy az első évem nem lett a legjobb?
Felvi.hu-n utána tudsz ennek nézni, van külön szakleírás, illetve az összes jogi karra rá tudsz keresni. :)
A jogi egyetem pedig nehéz, tanulós. Ha gondolod privátba írj és tudok róla mesélni!
ELTE Ájk, most leszek másodéves, ha érdekel valami írj nyugodtan nekem is :)
Töri kötelezően vivendő, illetve egy élő idegen nyelv és/vagy latin és/vagy magyar nyelv és irodalom, ebből legalább egy emelt szinten. Fölösleges a két emelt, ha van esetleg nyelvvizsgád, és ha teheted és nem vagy szuper jó belőle, kerüld a töri emeltet, inkább nyelvből menj, azok könnyebbek.
Vivendő jegyek az utolsó 2 év végi eredmény magyar, matek, töri, egy természettudomáyni tárgy és egy idegen nyelvből, illetve utolsó két év átlaga, szóval nem kell félni ha a tavalyi nem sikerült, a 11-12 jegyek számítanak (illetve term.tud. az utolsó két tanult év eredménye).
A jogi egyetem nehéz, tanulós, de már könnyítettek nálunk a tanterven, más van már nálunk mint a negyedikeseknek :) De nem kell megijedni, nem kell meghalni mellette, ha szereted amit csinálsz könnyű lesz. Én is 10. őszén döntöttem a jog mellett és ez a szerelem máig tart, minimális tanulással, bulikkal és egyetemmel párhuzamosan munkával kitűnő eredményeket értem el a vizsgákon és évközben, mindezt azért mert élvezem és tetszik amit tanulok :) Ha tényleg TE szeretnél ide jelentkezni, és már ilyen fiatalon eldöntötted, akkor nem lesz gond :)
4-es akkor vagy nem az ELTE-re jársz és blöffölsz vagy egy géniusz vagy vagy ennyire romlik ott is màr a jogi oktatás színvonala?
:(
Kérlek erősítsen meg olyan, aki oda jár most. Mikor én jártam oda annak a jogi karnak volt színvonala és elég keményen kellett tanulni, és még ha tanultál is simán kivágtak a vizsgáról, ilyen, hogy buli meg párhuzamosan munka nem igazán ment könnyen...Bár a hazai jogi oktatás eléggé elmarad nyugati egyetemek színvonalához képest de ennyire tán nem? Vagy ennyire haladunk le a lejtőn??
1) Érdemes 2 emeltet tenni, mert kapsz +100 pontot, a középfokú nyelvvizsgáért meg jövőre már semmit, mert kötelező lesz.
2) Hazudik, aki azt mondja hogy könnyű. Köztudottan a 2 legnehezebb egyetem a jogi és az orvosi.
3) Bár én nem járok jogra, nekem közeli ismerősöm éjjel - nappal tanul, azt mondja nem lehetetlen, de pld. amikor bemegy az ottani könyvtárba, alig kap helyet, mert minden asztal foglalt. Ha pld. valakinek mégis van helye, de nem a könyvet bújja, hanem elkezd csevegni, még rá is szólnak, hogy tanuljon vagy álljon fel, mert mástól veszi el a lehetőséget. Szóval erősíteném az előző válaszolót.
6os
En negyedeves vagyok, az uj tanterveseknek valoban eltoroltek a jogtoris szigokat (roma, majt, ojt) es ennyiben konnyebb dolguk van. A masodev a konnyuev, abba nem kell belehalni. A harmad-negyedev nehez a pp-penzugy miatt, vizsgaidoszakokban nem igazan lehet megoldani a melozast/bulizast. A szorgalmi idoszakok konnyuek, ott csak be kell jarni. Az elte szivatos vonala valtozatlanul megmaradt, nagyon sokszor nem azt a jegyet kapod, ami a tudasod/felkeszultseged tukrozne. Kerdes, hogy ez mondjuk jo-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!