Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Általános iskola alsó osztálya...

Általános iskola alsó osztályaiban hány tanító van nálatok és hogyan osztják fel egymás között a tanított tárgyakat?

Figyelt kérdés
Legtöbb helyen két tanító van, és néhány tárgyat az egyik tanít, a többi tárgyat meg a másik? Délután ki van a gyerekekkel, ha délután napközi van, naponta felváltva vagy hetente váltva, vagy van egy külön napközis tanító?

2019. júl. 2. 11:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A fiam most megy iskolába szeptemberben. Két tanítónénije lesz. Az egyik fogja tanítani az írást, olvasást, környezetismeretet és az éneket. Míg a másik a matekot, rajzot, tesit és még valamit.

Órarendtől függően az egyik tanító fél nyolctól kettőig vigyáz a gyerekekre és persze közben tanít is, míg a másik 11-től délután 4-ig. Tehát a két tanítónéni viszi felváltva a napközit. Betegség esetén van egy napközis tanár is.

Délután vannak a szakkörök.

2019. júl. 2. 12:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Alapfellállsban 2 tanító van. Az egyik tartja a magyarórákat (olvasás, írás, nyelvtan), a másik minden mást (matek, környezet, technika, rajz, tesi, erkölcstan). Ehhez még jön hozzá 3 tanító (ének, angol és infolrmatika), illetőleg mivel az osztályfőnöknek helyetesíteni kellett tavaly egész évben másik osztályban matekot, így a rajzot és az erkölcstant is más-más tanította.

A két osztálytanító napköziztet 3:2 arányban az ofő javára.

2019. júl. 2. 12:58
 3/8 anonim válasza:
Nekem igaz nincs gyermekem de én annó így jártam alsőban délelőtt egyik tanítónéni délután a másik az egyik olvasást írást tartott a másik természetet és matekot aki előző nap délelőtt volt az másnap délutan lesz és ez így váltakozott ( az órák úgy voltak beosztva hogy 2 óra délelőtt és délután is és pl délelőtt volt a magyaros tanár akkor delelőtt magyar volt ha délután volt a magyaros tanár akkor délután volt a magyar ) remélem érthető szólj ha nem érthetően fogalmaztam 20/l
2019. júl. 10. 22:05
 4/8 anonim ***** válasza:

amit leírtál, az egy ma is működő rendszer, az egész napos iskola, vagy ahogy jobban ismerik: iskolaotthon.

Nem mindenhol van erre lehetőség, vagy évfolyamonként csak 1-1 osztályban, mert általában biztosítani kell annak a lehetőségét, hogy a gyerek délután el tudjon menni az iskolából pl különórára, edzésre, stb és ez ebben az oktatási formában nem működőképes.

2019. júl. 11. 08:02
 5/8 A kérdező kommentje:

Úgy látom, minden suliban máshogy van, ezért is érdekel.

Régen, elég régen... a mi osztályunknak pl egy tanítónk volt, mindent ő tanított. Délután pedig egy napközis tanító volt, akihez az összes alsós és a kevés napközis felsős is tartozott. Ez falun volt, kb 25-30 éve.

Az általam ismert általános iskolában két tanító néni osztozik a tantárgyakon, egyik a matekos, másik a magyaros. Mindkettő tanit még néhány tárgyat, hogy nagyjából egyforma óraszám jöjjön ki. Egyik magyar (olvasás, írás, fogalmazás), rajz, ofői. A másik matek, természet, tesi, ének. Többi tárgyat nem tudom. És egyikük az ofő. Csak informatikát és nyelvet tanít más tanár, de az csak negyediktől van.

Itt is van iskolaotthon, tehát hogy a nap során végig vannak órák, délután is, de annak is vége van 3 körül, úgy tudom. Igy kb 5-ig biztos van itt is hagyományos napközihez hasonló. De nem minden osztály napköziotthonos, ezt a szülők szavazzák meg. De ettől függetlenül a tanítók osztoznak a tárgyakon.

2019. júl. 11. 09:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Engem meglep, hogy most már a legtöbb helyen két tanító van, de van benne logika. Én 10 éve voltam általános iskolás, de nekünk csak egy tanítónk volt, aki minden tárgyat tanított. Délután pedig minden évben más napközis tanítót kaptunk. Az elsős napközis tanítónk nyugdíjba ment, a másodikos szülni ment, a harmadikos pedig újra kezdte elsősökkel, mivel a negyedikesek újat kaptak, nem emlékszem, hogy ennek mi volt az oka.
2019. júl. 14. 20:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálunk már 30 éve is ez volt a rendszer. Vagyis hasonló.

1-2. osztályban iskolaotthonos voltam, vagyis a 2 tanító felváltva volt velünk délelőtt/délután, aztán másnap fordítva. Az évfolyamon mindkét osztálynak (kicsi iskola) 2-2 tanítója volt.

3-4.-ben napközi volt, külön napközis tanítónénivel és a 2 osztály 2 osztályfőnöke tanított mindkét helyen reál/humán felosztásban.

És a tesi, rajz, ének pedig külön szakos tanítóval.

2019. júl. 15. 08:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez nagyon érdekes. Nálunk most is úgy van, hogy van egy "fő" tanító ő tanít minden tárgyat kivéve az ének meg a nyelv órát, és délután van egy másik tanító akivel a házit írják meg a gyerekek plusz az udvarra viszi ki oket..
2019. júl. 24. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!