Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 50 óra közösségi munka?

50 óra közösségi munka?

Figyelt kérdés
50 óra rabszolgaság ami kötelező az érettségihez. Hogyan lehetne kihagyni?

2019. jún. 28. 15:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Vannak helyek, ahol elég ha leadod a közmunkás papírt, aztán beírják egyből az 50 órát, nekem legalábbis így lett meg. Kérdezősködj, lehet van ilyen hely a te környékeden is.
2019. jún. 29. 08:33
 12/29 anonim ***** válasza:
38%
Hallod te az egyeten közelébe se menjél ilyen mentalitással öcsi! Tudod, én pl a vöröskeresztnél nyomtam le 40 órát. Érdekes mód azt hiszed nem lesz hasznodra mi? Hát én mérnöki szakra járok, ott tényleg semmi köze hozzá, DE emberileg olyan dolgokat kaptam amit máshol nem. Tudod segíteni nem csak akkor kell ha valami érdeked fűződik hozzá. Neked ahogy nézem a pénz fontos egyedül, hát nem kívánom neked, de egyszer kerülnél olyan helyztebe mint azok akiken segíteni lehetne ezzel az 50 órával, akkor remélem az akkori fiatalság is így áll hozzá a dologhoz, és mikor a karácsonyi asztalnál ülsz és nincs mit enni rájössz hogy lett volna értelme. Mert tudod ezek az emberek azt hiszed nem tettek érted semmit. Mikor karácsonykor kiviszed nekik az összegyűjtött élelmiszert, ne adj Isten szaloncukrot olyan dolgot kapsz tőlük amit máshol nem. Azt a hálát szeretet amit akkor átélhetnél a munkahelyeden nem valószínű hogy tapasztalni fogod. De pénzért ugyis megveheted mi?
2019. jún. 29. 12:28
 13/29 A kérdező kommentje:

Hát képzeld el igenis vannak barátaim öcsi :D amugy honnan veszed, h egyáltalán fiú vagyok? :D

Azért mert valaki nem adakozó attól még nem gonosz, és nem csak attól lehet boldog valaki ha idegeneknek segít, lehet segíteni másoknak és máshogy is. Örülök, hogy segítettél a vörös keresztnek de ettől még nem te lettél a világ legjobb embere, és komolyan nem értem ezt a mentalitást, h aki nem segít az gonosz. Hát akkor nézd meg a világban az emberek 80%a gonosz lenne, mégis lehet egyaránt boldog és boldogtalan élete.

2019. jún. 29. 12:40
 14/29 A kérdező kommentje:
Ja és most, h így leírtar felhagyok az egyetemmel és megyek korházba pelenkát cserélni XD komolyan, mi jár a fejedben?
2019. jún. 29. 12:53
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Egy csomó mindent lehet csinálni. Biztos nem találtál olyan területet, ami tetszene? Nem kell feltétlen rászorulókon segíteni, ha nem akarsz. Nálunk pl volt olyan, aki olyan programra ment, ahol a diákok turistáknak segìtettek eligazodni a városban, ez jó az idegennyelv gyakorlására. De több állatmenhely is fogad közösségi szolgálatosokat.
2019. jún. 29. 15:08
 16/29 anonim ***** válasza:
82%

Több módja van.

Ismeretségen keresztül, több teljesítménytúrán voltam pontőr. Ez kb annyit jelentett, hogy pecsételtem és ellátmányt adtam a túrázóknak.

Volt olyan túra, ahol mi is szervezők voltunk, na ott nagyon sokat le tudtunk igazolni.

Fontos megjegyezni, hogy ez a pontőrködés azért elég kemény meló tud lenni...

Az iskolánkban volt egy Johannita elsősegély tanfolyamos lehetőség: az egyik teremben volt egy pár alkalmas tanfolyam (7-8??), aminek a végén vizsgát kellett tennünk írásban és gyakorlatban (egy babán). 15 órát lehetett vele leigazolni.

Megjegyezném, hogy ez a "közösségi munka" szerintem csak felesleges teher. Pl valaki szerint ez "bevezet a munka világába", meg "önzetlenségre tanít", szerintem mindkettő fals állítás. Egyrészt nincs itt szó semmi önzetlenségről mert mindenki az igazolást akarja, másrészt a munka világába aligha vezet be. A munka világában pénzért dolgozunk.

Édesanyám régi szakközepében oldották meg jól: rengeteget dolgoztak a nyáron, de cserébe kaptak egy minimális zsoldot, ill ingyen strandolhattak.

Én nem szólnám meg a kérdezőt, csak mert lusta. Persze nem hal bele az 50 órába, de nem is lesz attól senkiházi/lúzer/stb, ha idejön sivalkodni... Teljesen érthető. :)

Ja, és még mielőtt beszólna valaki: az utóbbi két évben rengeteget dolgoztam...

Nem a munka büdös. Persze itt mindenki egyetem mellett 60 órát dolgozik 3 műszakban már 18 éves fejjel és közben jótékonykodik és már rég különköltözött.

19F

2019. jún. 29. 17:07
 17/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos/kérdésre válaszoló válaszokat :D

Illetve még annyit, hogy ha néhányan egy kicsit gondolkodnának és nem csak az lenne a fejükben amit mások mondanak azzal jobb életük lenne.

2019. jún. 29. 17:26
 18/29 A kérdező kommentje:

Egyébként az utolsó elöttinek: nem találtam semmi olyat ami érdekel, ha találtam is, kiderült, h a munka amit ott kéne csinálni elég legalja XD így jött, h inkább ellógom az egészet

Az utolsónak: köszönöm a választ :D meg még annyi, hogy nincs azzal baj ha valakinek "büdös a munka" egy életünk van itt a földön és csak pár évtized. Mindenki hozza ki saját magának belőle a legtöbbet :D

2019. jún. 29. 17:29
 19/29 anonim ***** válasza:

Jogos.

Ha találsz olyan foglalkozást, amit szeretsz, sokkal kevésbé szörnyű a munka. Sőt! Több olyat ismerek, akiknek a munkájuk a hobbijuk (ezek általában vállalkozók).

Ha rendesen tanulsz, találsz egy (piacképes) szakmát amit szeretsz, esélyesebb hogy csak fiatalkorban kell olyan munkát végezned, amit rühellsz. :)

2019. jún. 30. 08:32
 20/29 anonim ***** válasza:
70%
Ha van ismerősöd, aki élsportol(Vagy te), kérd meg, hogy az egyesülete(d) pecsételje le Neked az összeset. Nekem is az egyesületem lepecsételte.
2019. júl. 1. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!