Orvostanhallgatók! Le tudnátok írni nekem, hogy hogy működik az orvosi egyetem?
Így van, a három szó együtt értelmes, ugyanakkor ő nem mind a hármat írta egybe ,hanem csak kettőt. A kifejezés valóban 3 szóból áll ,de ő az ehhez tartozó egyik szót külön leírta, csak kettőt egybe írt. Ezért írtam azt ,hogy olyan kifejezésként kell le írni, ami a kérdező esetében két szó.
Egyébként már annyira nevetséges ,hogy csak a lejáratás szándéka van benned :D . Hiába írom le az érveimet ,csak a szánalmas sértegetésedet és a személyeskedéseidet tudod hangoztatni és nem reagálsz semmilyen érvemre.
Egyébként ,nem tudom ,hogy azt észre veszed -e ,hogy azért sértegetsz itt többek közt engem ilyen vadul ,mert egy szót rosszul írtunk le a kérdezővel? :D És ezért kell vissza mennem másodikba és ezért faragtak belőlem egy nagy nullát? Hát "érdekes" látásmódod van az biztos.
#34 Na ez már a véglet. Egyszerűen nem tudok veled mit kezdeni. Semmit nem tudsz megérteni.
Ismétlődő hibákat követsz el. Még a saját hibáidból sem vagy hajlandó tanulni.
"Ezért írtam azt ,hogy olyan kifejezésként kell le írni, ami a kérdező esetében két szó."
"le írni" ez elárul mindent, mert ezt egybe kell írni. A szabályt a kérdező belinkelte korábban. Na látod most az érvényesülne. (Ha elolvastad volna).
De menjünk tovább:
"észre veszed -e" Hát ezt sem írjuk külön...
" vissza mennem" Nevetséges.
Ez már nem egy szó, remélem belátod magad is. És mindegyik ugyanazon oknál fogva elvi hibás. Mikor veszed már észre magad végre, hogy csak az igénytelenséget nyomatod itt?
Én egy szöveg tartalmát tartom lényegesnek, ami persze nem azt jelenti ,hogy a küllem nem lenne az.
Emellett azt gondolom ,hogy el tudom fogadni, hogy valakinek igénytelen az írásmódom, ugyanakkor neked lehet ,hogy jó a helyesírásod ,viszont a tartalma ,ami a lényeg , az szintúgy igénytelen a te esetedben. Semmilyen érvemre nem reagálsz, folyamatosan sértegetsz és személyeskedsz, egyszerűen nem lehet veled diskurzust folytatni.
"Én egy szöveg tartalmát tartom lényegesnek"
Igen? A te szövegelésed márpedig tartalmatlan.
"Semmilyen érvemre nem reagálsz"
Vannak érveid is? Érdekes, mert ez nem látszik. Csak tudnám, hogyan tud olyan érvelni, aki az alapvető nyelvtani fordulatokat sem tudja használni. Azt már fel sem merészkedtem hozni, hogy a vesszőket több esetben is helytelenül vagy hiányosan használtad. Szóval ennyit az érvelésedről. Tartalmatlan, érdemi mondanivalót nem hordoz. A poén az, hogy én sem vagyok nyelvszakos vagy ilyesmi, de amit művelsz, az már az én fülemnek is sok.
Tyűha, ez a kérdés jó messzire ment el...de ha már egymás orvosi pályára való alkalmassága a téma a válaszadás helyett, akkor beszállok én is.
A kérdező figyelmét felhívták egy hibára, amire nem jól reagált, elhamarkodottan és rosszul alkalmazta a szabályt is, aminek utólag nézett utána. Jó, piros pont nem jár érte, az orvosi hivatás gyakorlása során egyrészt tudni kell értelmezni és helyesen használni az információkat, másrészt belátni, ha hibáztunk, harmadrészt elviselni, ha esetleg nem a legkedvesebb hangvételben szólnak hozzánk. Ugyanakkor gyanítom, egy tizenévesről van szó, aki még sokat fejlődhet emberileg, lehet, hogy az itteni szóváltás is javára válik, ha lehiggadt már, és végiggondolja.
Ugyanakkor az első, aki válaszolt neki, és ilyen rosszindulattal, gúnyosan kérte számon a hibáját, bennem szintén kérdéseket vet fel. Lehet akár ötödéves, hatodéves is ötös átlaggal, aki ilyen ellenségesen megy neki vadidegen, neki mit sem ártó embereknek, nem biztos, hogy alkalmas arra, hogy beteg emberekkel foglalkozzon. Netán gúnyolódni kezd akkor is, ha a beteg tájékozatlan és valami butaságot mond, vagy nem tud előadni egy összeszedett anamnézist? Nagyon remélem, hogy csak pillanatnyi rosszkedv, feszültséglevezetés volt ez, és nem az általános attitűdje. Bár stresszt levezetni sem szép dolog így, és végiggondolhatja azt is, hogy végzett orvosként sokkal több feszültség lesz, mint egyetemi évei alatt. Remélem, átgondolja a saját hibás viselkedését, és elismeri ő is, ha már a kérdezőn számonkérjük ezt.
Lehet az én helyesírásomon is lovagolni, vagy megkérdőjelezni, hogy elvégzem-e az orvosit, de az a helyzet, hogy én már elvégeztem, ami, ha jól sejtem, nem mondható el a többi itt hozzászólóról. Szóval fiúk/lányok, leendő kollegák, egy kicsit kedvesebben egymással és kritikusabban magunkkal. Peace and love.
Egy végzett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!