Én is ötödéves vagyok és szerintem azért egy orvosi egyetemet végző/végzett embertől elvárható anyanyelvének ismerete és helyes alkalmazása.
Előbbi és a félregépelés két dolog.
#4,7
2019. jún. 29. 10:56
12/35 anonim válasza:
Nyilván egy igényes magára valamit is adó embernek fontos a helyesírás. Főleg, hogy most egy leendő értelmiségiről beszélünk. Viszont a kérdező még nem egyetemista. Még valószínűleg tizenéves és nem kéne így nekiugrani szerintem. Sok ideje van még tanulni. Személyes véleményem szerint meg most ha valaki véletlenül elkövet egy helyesírási/nyelvtani hibát az nem főbenjáró bűn. :)
2019. jún. 29. 11:52
13/35 anonim válasza:
Valóban nem az, de ne neki álljon feljebb, ha hibázik.
2019. jún. 29. 11:54
14/35 anonim válasza:
Egyébként a gondolkodásmóddal van probléma. Nem szívesen kerülnék olyan orvoshoz, aki ha valamit nem is tud, utánanézve a problémának rossz döntést hoz, szakmai szinten is. Hova jut így a magyar egészségügy? A többit föntebb már leírták.
2019. jún. 29. 12:54
15/35 anonim válasza:
Valószínűleg tényleg egy fiatal diákról van szó, előfordulnak a helyesírási hibák, nincs ezzel semmi baj. Azért diák, hogy majd megtanulja. De ez az "én márpedig mindent jobban tudok, neked meg nem ártana utánanézni hurr durr" típusú mentalitás manapság népbetegség, és nem ártana visszavenni az arcunkból és elismerni/vállalni, hogyha hibáztunk. Semelyik munkahelyen nem díjazzák, ha valaki mindent és mindebkit hibásnak talál, csak magát nem, ha valami gikszer van.
2019. jún. 29. 13:22
16/35 anonim válasza:
A legtöbb orvosira készülőnek gimiben még olvasható az írása, orvosin “romlik el”, mert annyit kell jegyzetelniük, hogy már nem érdekli őket az olvashatóság :D
2019. jún. 29. 16:44
17/35 anonim válasza:
Szerintem baromi szánalmas ,hogy egyetlen szó helytelen le írása miatt becsmérlik a kérdezőt és kérdőjelezik meg az orvosira valo alkalmatlanságát. Én azt sajnálom nagyon,hogy ilyen nagykepu, arrogáns emberek is lehetnek orvosok.
Kérdező, orvosin nagyjából lesz*rjak ,hogy te milyen helyesen írsz ,a lényeg az, hogy a szorgalmad a helyén legyen és feltudj nőni az elvárásokhoz .
2019. jún. 30. 14:08
18/35 anonim válasza:
Nagyjából egyáltalán nem szarják le. Szövettanon minden elírásért, hibáért pontot vontak le. Ha a képlet nevét írtad szarul akkor azért, ha helyesírási hibát vetettél, akkor azért. Alapműveltség.
2019. jún. 30. 14:44
19/35 anonim válasza:
Szerencsére szövettanon nem minden második kifejezés az ,hogy "le tudnátok írni". Egyéb hibát pedig nem fedeztem fel a kérdező helyesírásában. Szóval még mindig ott tartunk ,hogy az orvosi elvégzésében nem a helyesírás fog dominálni.
Emellett ha már az alapműveltségnél tartunk, én úgy gondolom, hogy az a fajta tisztelet is beletartozik ebbe a halmazba, hogy ha valaki feltesz egy őszinte kérdést ,akkor a kérdésre válaszolunk és nem kezdjük el egy szó miatt gyalázni, kioktatni és lejáratni az adott egyént. Én ezt sokkal jobban megvetem ,mint az olyan embert ,aki egy szót rosszul írt le és szerintem nem vagyok egyedül.
2019. jún. 30. 15:23
20/35 anonim válasza:
"orvosin nagyjából lesz*rjak ,hogy te milyen helyesen írsz ,a lényeg az, hogy a szorgalmad a helyén legyen és feltudj nőni az elvárásokhoz ."
Ez már az a szint, amikor tanulni sem hajlandó az ember. Nem veszi észre még magát sem.
"feltudj nőni"
Ugyanazt a hibát kétszer elkövetni... Remélem te sem végzed el az orvosit. Majd a páciens hasában is kétszer felejted bent az ollót?!
Ebből is látszik, még más hibájából sem tanulsz. Szánalmas ez a fajta igénytelenség, amelyet képviselsz. Mondjuk a 30%-od is kb. ezt a szintet tükrözi...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!