Ha szakdolgozati témát váltok, akkor az érinthet engem hátrányosan az államvizsgán?
"Akkor miért választottad ezt a témát?"
Mert cím alapján szimpatikus volt és amúgy sem volt jobb ötletem.
"És erre most jöttél rá másfél év után?"
Arra esetleg nem gondoltál, hogy csak a többi tárgyra koncentráltam és azért hagytam így a végére (amikor meg már kiderült, hogy ez nem megy)?
De légyszi a kérdésre válaszoljatok konkrétan és ne hibáztassatok illetve ne offoljátok a kérdést!
Nagyon nem jellemző, ami veled történt kérdező. Mondjuk ezért a képzés is hibás. A képzést sajnos nyugati mintára formálták, mert ugye most az a divat, hogy amit nyugaton kisz(a)rnak, azt itt megeszik. Az alapvető oktatási hiba, hogy diplomamunka félévében nem is szabadna más tárgynak lennie, mint a diplomatervezésnek. Még a Bolognai rendszer előtt ez többé-kevésbé így is volt.
Azóta meg tölteléktárgyakkal, a sok sallanggal veszik el a hallgató energiáját a szaktárgyaktól.
Az eredeti kérdésre válaszolva: Érdekes, hogy az általad tapasztaltakat a konzulens nem vette észre.
Foglalkozott egyáltalán veled a konzulens? mert egy-egy témánál a konzulens segítsége is sokat hozzátesz a megértéshez.
Igazából így sem világos számomra, ha a konzulens rendszeresen foglalkozik veled, akkor hogyhogy nem terelt olyan irányba, ami hozzád is közel áll.
Végül, ha nem vagy megelégedve a konzulens munkájával, akkor válts. Nagyon nem szokás az ilyen, de ha ez az egy kiút van, akkor meg kell tenni ezt a lépést.
Az államvizsgán meg nem azt nézik, ki milyen úton jutott el a feldolgozandó témához, hanem hogy mennyire igényes, szinvonalas munkát végzett.
Államvizsgán egyébként nem a szivatásra mennek, és csak rendkívüli esetben buktatnak, ha látják hogy mennyire sötét valaki. A vizsgáztató tanszék számára is nagy szégyen, ha buktatni kell. (Épp ezért ezt megelőzendő, inkább már bíráláskor nem fogadják el a rossz diplomamunkákat).
Szia!
Milyen szakon, mi a pontos témád?
Mesterképzés, vagy alapképzési szint?
Válaszolhatsz privátban is.
Én is a diplomamunkámmal csúsztam, mesterképzésben, igen, 1,5 évet kb.,de végül összehoztam!
A célegyenesben NE add fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!