Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire gyakori az, hogy...

Mennyire gyakori az, hogy államvizsgán buktatnak? Mi az a szint, amikor azt mondják az oktatók, hogy ennek semmikép nem adhatunk diplomát?

Figyelt kérdés

Pl. Ha az adott tétel összefüggéseit átlátom és eltudom mondani értelmesen, ismerem az odatartozó személyeket, művek címét, stílusjegyeket, de részletekben nem vagyok pontos. Illetve nyelvészetnél ugyanígy tudom az adott tételhez tartozó fogalmakat, átlátom a lényeget és azt el tudom mondani, de megint a részletek nem pontosak (mert pl. magolni nem tudok).

Ilyen esetben is megbuktatnak államvizsgán?

2019. ápr. 7. 17:52
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocs a helyesírási hibákért! Nem olvastam el elküldés előtt, csak gyorsan, sietve írtam.
2019. ápr. 7. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk minden évben buktak meg emberek. Főleg olyanok, akik nem tudtak eleget. Aki 10 értelmes mondatott nem tudott mondani egy tételről, na ezekeből minden évben volt 20-30. (Mérnök infó)
2019. ápr. 7. 17:58
 3/7 A kérdező kommentje:

Azért ha valaki 3-5 évig tanul valamit, csak össze tud 10-20 értelmes mondatot hozni, vagy mégsem?

Én humán szakon vagyok (magyar irodalom és nyelvészet, tanárképzés nélkül).

2019. ápr. 7. 18:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában igyekeznek minél kevesebbet buktatni, hogy csinosan tartsák a statisztikákat. Nagyon-nagyon hülyének és felkészületlennek kell lenni ahhoz, hogy az írásbelin ne menj át (nálunk - szintén bölcsészkari szakon - annak idején csak egy ember bukott meg, aki az előző három évben rendszeresen bebizonyította, hogy sötétebb, mint egy újholdas éjszaka), a szóbelin pedig már mindenkit átrugdosnak.
2019. ápr. 7. 18:47
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást!

Nekünk csak szóbeli államvizsga van + a szakdolgozat megvédése (az is szóbeli).

Minden tételhez van anyagom, amiket elolvasok többször, a lényeget kiemelve és a lényeget tanulom meg nagyon jól. Csak nem tudom, mennyire mennek bele államvizsgán a részletekbe.

Pl. fejből mondani, hogy melyik regény/kötet/vers mikor jelent meg...nem tudnék. De a regény/kötet/vers tartalmát

ismerem és elemzés szempontjából is tudok róluk vmennyit elmondani.

2019. ápr. 7. 19:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk volt olyan, aki úgy leblokkolt, hogy a leges-leges-legalapabb info se jutott eszébe (konkrétan: marketing szakon nem tudta elmondani a 4P-t 😂😂😂), és NEM BUKTATTÁK MEG! (Wtf?!)

Másfelől láttam már doktori védésről is repükni embereket.

2019. ápr. 7. 20:10
 7/7 anonim válasza:
Nálunk írásbeli és szóbeli is van. Utóbbi 3tétel elmondásából és a védésből áll. Az írásbeli horror nehéz,gyakori a 60-70%-os bukási arány,és nem csak a hülyék nem mennek át rajta. A szóbelinél is buktatnak,bár van olyan tanár aki igyekszik átrugdosni a hallgatót.
2019. jún. 21. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!