Mikor kapom meg a felmentest?
Első, a tanulási nehézség az nem lustaság.
Kérdező; nekem nincs tapasztalatom, de szerintem próbálj velük beszélni, hogy az iskola vezetőségével vegyék fel a kapcsolatot. Vázold fel, mi a szitu, hogy, ha nem kapod meg a papírt, évet ismételsz.
Jelezd a vezetőség felé is, hogy kiállítás alatt van a felmentés.
"Első, a tanulási nehézség az nem lustaság."
Persze, a kifogást mindig könnyű keresni. Meg az könnyű, hogy valaki bebeszéli magának, hogy úgysem érti. Ismerek én is diszkalkuliást, de neki volt akaratereje, meg érdeklődése. El is végzett egy informatikusit egyetemen. Igaz sok szorgalommal, kitartással, néhány félév csúszással de ment neki. És rendes állása van.
Kedves okoskodó, létezik enyhe diszkalkulia is, ami tanulási zavar. Ilyenkor nem kap az illető felmentést, hanem plusz idő van neki biztosítva. Nekem is ez a helyzet állt fent, leérettségiztem, rá se nézek azóta a matekra, elég vért izzadtam vele a gimiben.
Ellenben akinek megadják a felmentést (mivel voltam én is diszkalk vizsgálaton, tudom, hogy nem puszira adják), annál súlyos a probléma. Az ismerősödnél biztos, hogy nem volt az, mert egy erősen diszkalkuliás nem lesz képes megtanulni az egyetemi szintű matekot. Ha most azt fogod állítani, hogy “de hát fel volt mentve a középiskolában”, akkor egyszerűen hazudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!