Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit lehet majd tenni? (Emelt...

Mit lehet majd tenni? (Emelt szóbeli érettségi)

Figyelt kérdés
Mindent jól mondtam el, le is írtam, mégis végig azt mondták, hogy nem jó. Teljesen össze akartak zavarni és elbizonytalanítani. Itthon megnéztem utána mindent és minden tökéletes volt. A vizsgáztatók olyan dolgokat mondták a tételről, ami igazából nem is igaz. Tehát, ha jól mondtam mindent és lepontoznak, mert ugyebár 2 hét mire kiderül milyen lett, akkor mit lehet tenni? Unalmas már ez a pofára osztályozás. Mások előttem olyan alapvető dolgokat nem tudtak, mégis folyamatosan dicsérték és segítettek is neki. Valakinek tapasztalata ebben?
2019. jún. 8. 16:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Ha megkapod az eredményt, megpróbálhatsz fellebbezni, nem a vizsgaszervező iskolában, hanem a sajátodban, ahol a középszint is van, a kormányhivatalnak címezve, az eredményhirdetéstől számított 5 napon (nem munkanapon!) belül. De csak jogszabálysértésre hivatkozhatsz, amit ugye nehéz lesz bizonyítani. Fontos szerepet játszik az ott készült jegyzeted, abból nyilván kiderül, hogy a témáról, tehát a konkrét tételről beszéltél-e vagy sem, illetve hogy hülyeségeket mondtál-e. Panaszolhatod, hogy nem hagytak beszélni, de ezt le fogják tagadni. De úgy mégis milyen okuk lett volna rá, hogy mindenkit szeressenek, téged meg utáljanak?
2019. jún. 9. 15:54
 12/27 A kérdező kommentje:

Szerintem meg volt az okuk rá a nevemből kiindulva amit nem akarok részletezni itt.

Már 10 éve érettségiztem, szóval saját iskolám nincs már. De majd akkor értékelőn mondani fogom a fellebbezést nekik, ha nem adják meg azokat a pontokat ami jár

2019. jún. 9. 16:14
 13/27 anonim ***** válasza:

"Mondani fogom a fellebbezést nekik"? Ahhoz képest, hogy 28 éves vagy, nem vagy valami tájékozott! A stílusod se éppen olyan, mint egy meglett felnőtté. A fellebbezés írásban történik, és te azoknak a tanároknak, akik vizsgáztattak, nem mondasz semmit, mert ott se lesznek. Kaptál egy értesítést, hogy mikor és hol lesz az eredményhirdetés, ott kell beadni a fellebbezést.

Milyen tárgyról van szó? Ha ideírod a tétel címét meg röviden, hogy mit mondtál, talán lesz, aki fel tudja mérni, hogy az mennyire volt helyénvaló.

Amúgy hogy hívnak? Orbán? Gyurcsány? De biztos, hogy nem névre pontoznak. Az írásbelid hány % lett?

2019. jún. 9. 16:32
 14/27 A kérdező kommentje:
Ahogy gondolod. Nem foglak téged győzködni én tudom az igazamat. :). Nem Orbán vagy Gyurcsányról van szó, hanem arról, hogy a családból ismerhetnek, aki olyan munkakörben dolgozik, és csak azért is szivassuk meg. Már sokszor szívtam emiatt az életben, hogy másokhoz mérnek és mások miatt kapom azt amit. Egyetemen is ez volt és most is ez van úgy látszik. Én eddig azt hittem, hogy mondjuk pestről leküldenek bizottságot, aztán úgysem "ismerhetnek", de ezek szerint, ha ugyanabból a városból jönnek össze...
2019. jún. 9. 16:45
 15/27 A kérdező kommentje:
Az írásbelim 94 pontos lett. Most jó, ha szóbelin a 6 pontot megadják, amennyire látszott rajtuk..
2019. jún. 9. 16:46
 16/27 anonim ***** válasza:

Ha már van egy diplomád, akkor minek neked egy másik érettségi? A diplomádat bele tudják számítani a felvételibe.

Teljesen más városból küldeni a bizottságot elég nehézkes lenne, mert reggel 7-kor már ott kell ülniük, és valószínűleg senki nem is vállalná el ennyi pénzért az utazgatást.

2019. jún. 9. 18:09
 17/27 anonim ***** válasza:

Miért nem te mész másik városba érettségizni akkor? Ha tudnám, hogy benne van ez a rizikófaktor, akkor nem sajnálnék pár óra plusz utazást, és másik városban csináltam volna meg.

Nekem annó 18 éves fejjel is egyértelmű volt, sőt, mindenki tudta, hogy az adott városban tanító tanárok fognak szóbeliztetni. Mi 60km-el arrébb lettünk behívva az emelt szóbelikre, és az ottani iskola tanárai szóbeliztettek. Szóval ez nem meglepő egyáltalán, hisz minek cibáljanak oda más városból tanárokat? :D

2019. jún. 9. 19:30
 18/27 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem bunkó akarok lenni, de eléggé paranoidnak tűnsz. Nem lehet, hogy pont ezért feszült voltál és egyszerűen mindent támadásnak vettél? A tanárok között ugyanis vannak, akik szeretik a keresztkérdéseket, megpróbálják elbizonytalanítani a diákot, mert kíváncsiak, hogy mennyire biztos a tudásában. De ez nem ellened irányul kifejezetten és ha csak nem az volt, hogy meg se tudtál szólalni, akkor sok pontot sem fogsz veszteni miatta, tudják a bizottságok is, hogy nem mindenki domináns, halál magabiztos személyiség, pláne egy vizsgahelyzetben. Simán lehet, hogy jó eredményt kapsz, ne rémüldözz előre. Ha nagy gáz lett volna és tényleg orbitális baromságokat mondasz ott, akkor póttételt kellett volna húznod.
2019. jún. 9. 21:29
 19/27 A kérdező kommentje:
Mert a diploma nem elég az orbsoria
2019. jún. 9. 22:19
 20/27 A kérdező kommentje:

Na elküldte a telefon véletlen.

Tehát a diploma nem lenne elég az orvosira, az csak 400 pont lenne, ha egyaltalan oda elfogadanák. Kell a magas emelt pontszám. Tízen pontokról motyogtak egymás között a végen.. szóval köszönni fogom nekik, ha várhatok még egy évet miattuk....

2019. jún. 9. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!