Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit lehet majd tenni? (Emelt...

Mit lehet majd tenni? (Emelt szóbeli érettségi)

Figyelt kérdés
Mindent jól mondtam el, le is írtam, mégis végig azt mondták, hogy nem jó. Teljesen össze akartak zavarni és elbizonytalanítani. Itthon megnéztem utána mindent és minden tökéletes volt. A vizsgáztatók olyan dolgokat mondták a tételről, ami igazából nem is igaz. Tehát, ha jól mondtam mindent és lepontoznak, mert ugyebár 2 hét mire kiderül milyen lett, akkor mit lehet tenni? Unalmas már ez a pofára osztályozás. Mások előttem olyan alapvető dolgokat nem tudtak, mégis folyamatosan dicsérték és segítettek is neki. Valakinek tapasztalata ebben?
2019. jún. 8. 16:43
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
65%
Ott kellett volna azonnal panaszt tenni, utólag nem tudsz mit csinálni sajnos :-(
2019. jún. 8. 17:21
 2/27 anonim ***** válasza:
88%

Amit az előttem író írt az nem igaz. Hivatalos leírás:

Amint elhagyod a szóbeli vizsga helyszínét, ezzel befejezeted az emelt szintű érettségi vizsgádat.

Remélem, boldogan távozol a vizsgáról, és mehetsz ünnepelni a barátaiddal. Ha úgy érzed, hogy

jogsérelem ért a szóbeli vizsgán, akkor az eredmény kihirdetésétől számított öt napon belül

nyújthatsz be fellebbezést jogszabálysértésre hivatkozva.

Mi számít jogszabálysértésnek?

 Ha nem hagytak neked minimum 30 perc felkészülési időt.

 Ha nem hagyták, hogy magadtól feleljél, és folyton belekérdeztek, összezavartak.

 Ha több mint 20 percig feleltettek.

 Ha nem adtak lehetőséget póttétel húzására.

Mi nem számít jogszabálysértésnek?

 Ha úgy érezted, hogy olyan dolgokat kérdeztek, ami nem volt benne a tankönyvben.

Említettem korábban, hogy gyakran előfordulnak olyan tételek, amelyekről a tankönyv alig ír

valamit. A te felelősséged, hogy utánanézz a hiányzó információknak.

 Ha megdicsértek a felelet végén, és mégis csak 40 pontot kaptál. A pontszám miatt nem

fellebbezhetsz. Három tanár együttesen döntött, az eredményt nem kérdőjelezheted meg.

Ha csakugyan jogszabálysértést követtek el ellened, akkor írásban (nyomtatva vagy kézzel írva) kell

beadnod az észrevételeidet a vizsgát rendező iskolában. Míg az írásbeli érettségi vizsga eredményei

ellen fellebbezni népszokásszámba megy, a szóbeli vizsga menete ellen fellebbezni nem nagyon

szoktak.

2019. jún. 8. 17:28
 3/27 A kérdező kommentje:
Egyáltalán érdemes panaszt tenni? Legjobb lenne az, ha hang és képfelvétel készülne. Így sehol nem lehetne visszaélni. Főleg,ha az embernek ezen múlik a jövője.
2019. jún. 8. 18:06
 4/27 anonim ***** válasza:
Nemtudom hogy érdemes e, de mást nem tehetsz. Én is panaszt tettem az írásbelivel kapcsolatban, és bizakodom hogy pozitív elbírálás lesz.
2019. jún. 8. 18:53
 5/27 anonim ***** válasza:
26%

Az emelt szóbelin 3 tanár állította, hogy rosszul mondod a tételt, te szerinted meg jól mondtad. Szerinted direkt össze akartak zavarni. Persze az is elképzelhető, hogy csak segítő kérdésekkel próbáltak a helyes írányba terelni. Nem hiszem, hogy 3 tanárnak akik talán csak aznap találkoztak először az lenne a célje hogy Kovács Pistit jól megszívassák. Ha fogadni kéne, hogy kinek van igaza akkor nem rád tennék (nem megsérteni akarlak).

Sokszor a diákok félreértelmezik a témakört és másról beszélnek mint a feladat. Természetesen tehetsz panaszt de nagy valószínűséggel el fognak utasítani.

2019. jún. 8. 19:03
 6/27 A kérdező kommentje:
Egy tanár beszélt csak. A többi csöndben volt. Nem értelmeztem félre. Aki beszélt annak halvány gőze sem volt az egészről. Olyan dolgokat állított, hogy az hihetetlen. Nem voltak segítő kérdések. És időm sem volt. Sürgettek végig , mert ebédelni akartak menni.
2019. jún. 8. 19:26
 7/27 A kérdező kommentje:
És nem voltak vad idegenek. Ez is érdekes. Vagyis nekem igen. De másokat ott ismertek. Többet is. Úgyhogy valszeg diákjuk volt. Milyen ez már. Én úgy tudtam máshonnan jönnek függetlenek.
2019. jún. 8. 19:27
 8/27 A kérdező kommentje:
Utánam el is mentek ketten csak érdekes módon ment egy felelő még. És csak egy tanár maradt meg. Eléggé gyanús, hogy ismerték őt is, aztán megkapja a pontokat a semmi tudásra. Persze ne nekem legyen igazam.
2019. jún. 8. 19:32
 9/27 anonim ***** válasza:

Olyan nálunk is volt, hogy valakit siettettek, mert ők ebédelni akartak. Illetve amíg elmentek ebédelni, behívtak tételt kidolgozni 1-2 diákot, velük maradt 1 tanár. Így nekik volt majdnem 1 órájuk is kidolgozni, hisz sokáig el vannak ebédelni.

Az is normális, hogy csak az egyik tanár beszél. Nekem mindkét emeltemnél csak egy tanár beszélt, ő vezeti a feleletet, a többi csak figyel.

Nem feltétlenül igaz, hogy ismeretlen a tanár és a diák. Nekem is volt barátnőm aki régen abba az iskolába járt, aztán megkapta azt a tanárt az emelt szóbelijénél. Ez sajnos ilyen.

2019. jún. 9. 14:36
 10/27 A kérdező kommentje:
Hát, de akkor is. Olyanok voltak előttem akik sík hülyék. Valaki nem tudta melyik a hüvelykujja mégis halálra dicsérték, meg hogy milyen jó feleletet csinált. Pedig olyan baromsagokat mondott, hogy alig -bírtam magammal, hogy ne szóljak be oda nekik, hogy mégis mire fel nem húzatnak vele új tételt amikor egy jó dolgot sem mondott. Ellenben engem meg halálra szívatnak, amikor mindent jól mondtam és a tanár állítása szerint meg nem. És utólag vissza nézne a tételt és a könyvekből is az információkat, minden tökéletes volt. Muszáj volt már megnéznem, mert annyira bizonytalanná tettek már, hogy én vagyok a hulye, de mint kiderült nem... na és az ilyennel mit lehet kezdeni amikor a vizsgáztató nem tudja az anyagot és úgy pontoz...
2019. jún. 9. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!