Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mentőtiszt szak véleméyek?

Mentőtiszt szak véleméyek?

Figyelt kérdés
Tényleg nagyon nehéz? Lányként mennyire lógnék ki a sorból? Azt olvastam, hogy nőket nem szeretnék alkalmazni, csak ha nincs férfi jelentkező.

2019. jún. 8. 16:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
u.i bocsi a helyesírásért.. gyorsan írtam telóról.
2019. jún. 12. 13:40
 12/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a véleményedet! Így, hogy utánaolvastam (pl. itt is találtam más kérdéseket a témában), kb. mindenkinek egy a véleménye erről, hogy nehéz átmenni és megszerezni a diplomát.

Viszont azt furcsának találom, hogy itt nehezebb az államvizsga, mint orvosin? Vagyis nekem ez alapján az jött le, hogy mentőtisztin szívatnak, akkorr orvosin nem?

Ez utóbbiról egyébként azt olvasom, hogy már a 6 év alatt végig folyamatosan szidnak, megkérdőjeleznek, lehülyéznek (legalábbis párszor). Én nem vagyok egy mimóza lélek, nem igazá tudom elviselni, ha sértegetnek (azaz nem hagyom annyiba, visszaszólok), de el tudom képzelni, hogy olyan körülmények között, ha egy nagytekintélyű orvos/tanár elküldene melegebb éghajlatra, az nagyon rosszul esne és romba döntene.

2019. jún. 12. 14:14
 13/14 anonim ***** válasza:
Igazából ezt nem tudom, így nem is merném mondani hogy nehezebb! Sőt, anyagban szerintem nekünk biztosan könnyebb, vagy kevesebb. Inkább nálunk talán rizikósabb, könnyebben megcsusszansz a jégen, de nem olyan értelemben, hogy sokkal többet kellene tudni. Persze ez sem szentírás, csak szubjektív vélemény. Ezzel kapcsolatban csak a hallottakra tudok hagyatkozni.
2019. jún. 12. 15:13
 14/14 anonim ***** válasza:
77%

Igen, tisztin sokkal jobban szopatnak államvizsgán, mint orvosin, ahol tényleg csak a legéletképtelenebb idiótákat buktatják meg, mert tisztában vannak vele, hogy aki már 6 évet végignyomott, annak ez a záróvizsga csak formalitás. Így is állnak hozzá. És ez tök jogos, ha valakit addig nem b*sztak ki, mert hülye, akkor a 6. év végén már minek?

Amúgy erre reagálva ("el tudom képzelni, hogy olyan körülmények között, ha egy nagytekintélyű orvos/tanár elküldene melegebb éghajlatra, az nagyon rosszul esne és romba döntene."): ezzel mindenki így van az elején. De a képzés része, hogy néha földbedöngölnek. Velem is megesett kétszer. De nem baj, mert ez is a fejlődésem része volt, néha muszáj, hogy letörjék az ember szarvát. Ha ezek után nem tudok újra összeszedni magad, nem tudsz megbírkózni az ilyen helyzetekkel, akkor érdemes elgondolkozni, hogy neked való-e ez a szakma, mert real life sokkal nagyobb pofonokat is fogsz kapni.

Egy korábbi válaszoló

2019. jún. 18. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!