Mentőtiszt szak véleméyek?
Nagyon köszi a véleményedet! Így, hogy utánaolvastam (pl. itt is találtam más kérdéseket a témában), kb. mindenkinek egy a véleménye erről, hogy nehéz átmenni és megszerezni a diplomát.
Viszont azt furcsának találom, hogy itt nehezebb az államvizsga, mint orvosin? Vagyis nekem ez alapján az jött le, hogy mentőtisztin szívatnak, akkorr orvosin nem?
Ez utóbbiról egyébként azt olvasom, hogy már a 6 év alatt végig folyamatosan szidnak, megkérdőjeleznek, lehülyéznek (legalábbis párszor). Én nem vagyok egy mimóza lélek, nem igazá tudom elviselni, ha sértegetnek (azaz nem hagyom annyiba, visszaszólok), de el tudom képzelni, hogy olyan körülmények között, ha egy nagytekintélyű orvos/tanár elküldene melegebb éghajlatra, az nagyon rosszul esne és romba döntene.
Igen, tisztin sokkal jobban szopatnak államvizsgán, mint orvosin, ahol tényleg csak a legéletképtelenebb idiótákat buktatják meg, mert tisztában vannak vele, hogy aki már 6 évet végignyomott, annak ez a záróvizsga csak formalitás. Így is állnak hozzá. És ez tök jogos, ha valakit addig nem b*sztak ki, mert hülye, akkor a 6. év végén már minek?
Amúgy erre reagálva ("el tudom képzelni, hogy olyan körülmények között, ha egy nagytekintélyű orvos/tanár elküldene melegebb éghajlatra, az nagyon rosszul esne és romba döntene."): ezzel mindenki így van az elején. De a képzés része, hogy néha földbedöngölnek. Velem is megesett kétszer. De nem baj, mert ez is a fejlődésem része volt, néha muszáj, hogy letörjék az ember szarvát. Ha ezek után nem tudok újra összeszedni magad, nem tudsz megbírkózni az ilyen helyzetekkel, akkor érdemes elgondolkozni, hogy neked való-e ez a szakma, mert real life sokkal nagyobb pofonokat is fogsz kapni.
Egy korábbi válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!