Mentőtiszti szak Debreceni Egyetem (Nyíregyháza)? Egészségügyi előképzettség nélkül, de kellő elszántsággal van esélyem?
Aktívan tevékenykedek a Vöröskeresztben elsősegélynyújtóként és HIV/AIDS Prevenciós előadóként. Nyáron szolgálatot teljesítek a BESZ-en (Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat). Imádom csinálni és a jövőképem is ennek megfelelően alakult ki, de gimnáziumban nem tanultam egészségüggyel kapcsolatos dolgokat. Úgy gondolom a kellő elszántságom megvan, viszont félek, hogy nagy hátránnyal indulnék.
(idén végzek a gimnáziumban, 18 éves lány vagyok)
Szia!
Nem indulsz nagy hátránnyal, ha az egyetemen kellő módon szorgalmas leszel, és kitartó (biológia, fizika, kémia azért valamilyen szinten nem árt)
Tisztire bejutni könnyű, bentmaradni nehéz, lediplomázni nagyon nehéz.
Egy mentőápoló, mentőtiszt-hallgató :)
Abszolút van esélyed, sőt! Csak tanulni kell (dehát hol nem?) és tuti menni fog. A suli nem egyszerű, de ha van egy szilárd elképzelésed, egy célod, amit el akarsz érni, menni fog!
4 éve én is nulla előképzettséggel mentem (sima gimi) erre a főiskolára, idén pedig már át is vettem a diplomámat. :) Minden szükséges alapot megkapsz az iskolában, hiszen nagyon sokan vagyunk/voltunk, akik általános vagy ilyen-olyan tantervű gimnáziumokból jöttünk. Tehát magyarul teljesen a kezdőszintről, az alapoktól felépítve tanulsz mindent, így nincs miért aggódnod.
Az évfolyamunkon alig volt 1-2 olyan hallgató aki eü. középsuliból jött és ők sem voltak sokkal előrébb, mint mi.
Tarts ki az elképzeléseid mellett, szerencsés vagy, hogy neked ilyen korán kialakult, hogy mivel szeretnél foglalkozni. Remélem sikerül amit terveztél, kitartást kívánok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!