Mi értelme az előzetes ponthatároknak?
Figyelt kérdés
Az aktuális ponthatárok szinte soha nem egyeznek meg az előzetessel, de akkor mi értelme?2019. jún. 6. 00:20
2/11 anonim válasza:
Az előzetes ponthatárok a legnépszerűbb szakok állami helyeire vonatkoznak. Ezek az eredmények függvényében változhatnak. Ha például adott szakon 420nál húzták meg, de ha végül a jelentkezők közül senki nem érte el ezt a ponthatárt, akkor nyilván csökkenteni fogják. Emelni pedig akkor, ha jelentősen meghaladták azt.
3/11 A kérdező kommentje:
#2 Igen, csak pont ezért nem értem, hogy akkor minek. Inkább mondhatnáák, hogy x embert vesznek fel, és akkor ahány pontja van az x.-nek, annyi a ponthatár
2019. jún. 6. 00:28
4/11 anonim válasza:
Így határozzák meg a ponthatárokat egyébként, ahogy írtad. Az utolsó ember pontja adja a ponthatárt. Azért húzzák, hogy a jelentkezők tudják, hogy kb.mi az elvárás.
5/11 anonim válasza:
Én azt nem értem miért kell annyi ideig várni az eredményre? A rendszer automatikus. Automatikusan kérdezi le és számolja a pontokat. Így egy kattintásra megvan az egész. =).
6/11 anonim válasza:
Mert a középszintű szóbeli érettségik június végén vannak. A bizonyítvány osztást meg kell várni, a számát bevinni a rendszerbe, erre még plusz egy hetük van a diákoknak, ami szerintem korrekt idő. Ezután kb.2 héttel szokott lenni a ponthúzás. A rendszer sem tudja azonnal lekérni az adatokat.
7/11 anonim válasza:
A bizonyítványt érettségi előtt kapják. Ennek hiányába el se mehet érettségizni. Tehát ezt hamarabb is feltudja tölteni. Az érettségit meg érettségi után. Mi már szóbeli után egyből kaptuk. De az érettségit amúgy sem kell feltölteni. Tehát ott egy hónap amikor nem történik semmi. Max annyi, hogy a rendszerbe beviszik az százalékokat. De az meg nem nagy ördöngösség.
8/11 anonim válasza:
Az adatbázisból meg azonnal lekéri az adatokat...jó jó..van ott pár ms amit várni kell. Tehát akkor nem azonnal:).
9/11 anonim válasza:
Az érettségiről beszéltem, gondoltam nem kell kiírnom, hogy az érettségi bizonyítványokról van szó, a kontextusból kiderült. Június 28-án van az utolsó szóbeli nap. Magát az érettségit valóban nem kell, de van egy sorszáma, amit be kell írni a felviben. Rengetegen felvételiznek, július 10 a hiánypótlási határidő. Ha nem lenne így kitolva, én 32 plusz ponttól estem volna el például, mert pont a hiánypótlás napján kaptam kézhez a fsz-es bizonyítványomat. Vagy például nyelvvizsga bizonyítványokat is meg lehet kapni vagy meggyorsíttatni a dolgot. Két hét van, amikor nem történik semmi. Direkt adnak több mint egy hetet a pótlásra, hogy biztosan mindenki meg tudja csinálni. Ha csak 5 nap lenne, meg lenne a veszélye, hogy túlterhelődik a rendszer például. Két hét van, amikor “nem történik semmi”, de hidd el, hogy hiába automata a rendszer, annak is van kapacitása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!