Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha valakit protekció alapján...

Ha valakit protekció alapján vesznek fel egy főiskolára/egyetemre, akkor azt hogy intézik el?

Figyelt kérdés
Ha a pontszám nem elég, de mégis van protekciója és ezért felveszik, akkor mi alapján? Meghamisítják a pontszámot, vagy mi történik ilyenkor? Létszámon felüli emberke lesz esetleg?
2010. júl. 6. 16:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az emelt vagy közép szintű érettségi váltotta ki a felvételit.

A közép szint nagyon gyenge, még a régi érettségi szintjét sem éri el.

Az emelt szint is gyengébb vagy inkább más mint a régi felvételi volt.

Mindenesetre a szóbelin a legkönnyebb csalni.

Írásbeli javítótanárt meg lehet keresni, de utcáról beesve nehéz dolgod lesz.

Szerintem ma már elég könnyű főiskolára bekerülni, egyetemre nehezebb, de nem lehetetlen.

2010. júl. 6. 17:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A mai felvételibe szerintem már nem lehet protekció alapján bekerülni egyetemre/főiskolára. Ha megvan a pontod, bekerültél, ha nincs, nem. Nem lehet pontszámot hamisítani. A felsőoktatási intézmények nem tudják, hogy te oda jelentkeztél.
2010. júl. 6. 18:04
 3/13 A kérdező kommentje:
Dehogyisnem tudják :)
2010. júl. 6. 18:04
 4/13 anonim ***** válasza:
Protekcio alapjan bekerulni nem a rendes felveteli eljaras alatt szoktak diakok. Vagy potfelvetelivel, vagy meg azutan. En ismerek egy csajt, aki oktoberben jelentkezett egy foiskolai szakra, nem volt szo protekciorol, akkor tudta meg, hogy van egy olyan szak, ami ot erdekelne, es bement megkerdezni, nem jelentkezhetne-e meg ra. Elmondtak neki milyen papirokat kell beszereznie, es meg orultek is plusz egy diaknak mert igy sem voltak 10en osszesen a szakon...Amikor bement megkerdezni, lehetseges-e, mar mondtak is neki, hogy ha akar el is kezdheti rogton, epp orajuk van a tobbieknek...Szoval vannak szakok, ahova igy is be lehet kerulni. Azt nem tudom, fizetos volt-e, vagy allamilag tamogatott.
2010. júl. 6. 19:08
 5/13 anonim ***** válasza:

19:08 elég érdekes lehet az a szak, nagyon lightos követelménnyel, talán mert a diplomájának nincs értéke?

Amúgy ha a rendes érettségit sem bírja valaki megcsinálni, az ne panaszkodjon, hogy egyetemről első félévi vizsgaidőszak végeztével úgy kivágják az utcára hogy csak úgy locsog. Ez elsősorban a protekciósokat fenyegeti, meg a bulizókat.

Minden nevesebb egyetemre igaz: az első 3 félév alatt kirostálják a nem odaillő egyéneket.

2010. júl. 6. 19:44
 6/13 anonim ***** válasza:
19.08-as vagyok. Lehet lightos a szak, amit elvegzett, de neki ez kellett, ez erdekelte, ezzel helyezkedett el, szerzett munkat. Amugy vmilyen agrar kepzes, vetomagokhoz kapcsolodik. Ha vki komoly veszi azt a szakot, szerintem annyira nem lehet lightos....
2010. júl. 6. 22:48
 7/13 anonim ***** válasza:

Be lehet kerülni, csak már nem az egyetemnek kell fizetni, hanem az érettségi bizottságnak/tanárnak.

A legegyszerűbb ha középszintből megy a csemete, mert ott pár százezerből megvan az írásbeli és szóbeli is (mivel 1 tanár javítja a dogát és ő is szóbeliztet).

Emelt szinthez már több pénz kell (kb. 1-1,5 misi, ha biztosra akar menni valaki. Gondolom, hogy ebből látható, mely egyetemekre éri meg még így is bekerülni). Itt azzal kell kezdeni, hogy írásbelire "alkalmatlanná" kell tenni a gyereket (pl. "Eltörik a keze", amúgy elég csak begipszelni, a látszat kedvéért, persze jobb ha orvosi igazolást is vesznek mellé). Ekkor írásbeli helyet dupla szóbeli tételt kell húzni a csemetének, és a 3tagú szóbeli bizottság is megkenhető a fentebb nevezett összegből...

Ugye, nem is volt nehéz?

Én ismerek kettő srácot is, akik így jutottak be az egyetemre...

2010. júl. 7. 01:22
 8/13 anonim ***** válasza:

Huh ez elképesztő!

LEgalább a 3 tanár ismerte a diákot?És hogyan ment a lefizetés?

2010. júl. 7. 02:55
 9/13 anonim ***** válasza:

Még azt tudom, hogy egyik tanár sem ismerte előzőleg a gyereket a bizottságból.

De a pontos részleteket (pl. hogy a szülők hogyan tudták meg, hogy kiket kell megkenni, ill. hogy azokat hogyan "keresték" meg) nem ismerem.

2010. júl. 7. 10:35
 10/13 anonim ***** válasza:
erre én is kíváncsi vagyok:D ugye beiratkozáskor kell igazolni a pontot az eredeti dokumentumokkal? akkor a protekciót hogy oldják meg ha nem érte el a ponthatárt?
2010. júl. 7. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!