A nke rtk-n miert a bunuldozesi szak a legnepszerubb?
Nagyon szeretem amikor hozzá nem értő emberek írogatnak hülyeséget.
Minden hadnagyi beosztás 240 nettót keres :D Tehát MINDEN szakon aki az nke-rtkn végez és teljesíti az aláírt szerződést amit még első éven alád nyomnak, az 240nettót keres. Ez változhat beosztásonként egyéb pótlékokkal, de ennél kevesebb nem lehet. Mindenki megtekintheti a bértáblát, nem titok.
Viszont már nem annyira biztos, hogy mindenkinek sikerül hadnagyi beosztást adni. Ezért lehet mehetsz járőrbe. :)
Egyébként azért választják annyian azt a szakot mert mindenki "nyomozósdit" akar játszani, mert olyan menők a filmekben. El kell, hogy szomorítsam aki erre számít...köszönő viszonyban nincs a valóság ezekkel :( Általában ezek az álom világban élők szerelnek le legelőször, vagy továbbra is hisznek ebben és röhög rajta a fél kar :D
Nekem több ismerősöm is elvégezte, és hogy nem hozzáértő lennék eléggé kikérem magamnak.
Az ,hogy mit ígérnek és hogy mit kapnak köszönő viszonyban sincs egymással. A nettó 240-et te pótlékkal együtt kapod ,én anélkül írtam ,mert ez sok minden befolyásolhatja.
Egy Adó-és Pénzügyi nyomozó nem fog akkora nyomozói pótlékot kapni ,mint 1 Bűnügyi vagy gazdasági nyomozó.
Alapból az egyik NAV a másik rendőrség.
Utánna nézhetsz a zsaruellátón is akár ott ottani dolgozók is leírják hogy 21 éves nyomozói munkaviszony után keres nettó 250et 21 év után!
Viszont a második részben teljesen egyetértek veled ,és valóban sokan nincsenek tisztában e -szakma rejtelmeivel és kihívásival csak nagyon menő.
A bűnügyi a legkomplexebb ott fizikailag és szellemileg is nagyon ott kell lenni ,a Pénzügyi és Adó nyomozó az általánosabb ,az olyan pénzügy számvitel + könyvelői munkának tudnám titulálni ,viszont 1 pénzügy számvitel diploma sokkal versenyképesebb.
A gazdasági nyomozó meg gazdasági bűncselekményekkel foglalkozik leginkább. Remélem segítettem.
A kérdező kérdésére pedig ,a gerincferdülés ,ha nem olyan mértékű akkor nem , van 1 jogszabálytár abban benne van ,hogy mifér bele ,de a legtöbb szakra nem.
Egyébként most utána néztem már nem a bűnügyi szak a legnépszerűbb ,hanem az Adó és Pénzügy nyomozó bár hozzáteszem , a bűnügyi évről évre csökken a népszerűségi ráta, idén volt a legalacsonyabb az nke történelme során.
Ez a szak akkor volt inkább népszerű amikor még rendőrtiszti főiskola volt ,de akkor még mindegyik szak népszerű volt és szinte lehetetlen volt bekerülni.
A kérdés nem a NAV állományára irányult, hanem a rendőrség bűnüldözés szakirányára. Ha megnézed az elnevezéseket felvin, csak a rendőrség szakiránya viseli szó szerint ezt a nevet.
Én oda jártam, és számtalan ismerősöm végzett már ott ugyan így. A hadnagyok igenis ennyit kapnak. Amit te említesz az nem az egyetem nappalis tagozatára igaz, hanem maximum a levelezősökre akik sajnálatos módon nem kapnak instant kinevezést az elvégzése után hely hiányra hivatkozva. Tiszt pedig csak az lehet akinek van felsőfokú végzettsége.
A jelenlegi rendszer nem a tiszteket töri, hanem a tiszthelyettes állományt. Azok szenvednek a rossz bérezés miatt, és az irreális elvárásoktól. Ők fogynak hihetetlen módon, amit a tisztek is kezdenek érezni már egy ideje. Azért muszáj nekik is járőri szolgálatot ellátni, és ezért kapnak nem megfelelő beosztást.
Kérlek ezt ne keverd össze. Emiatt is esik szét a jelenlegi rendszer. A NAVot most kezdik hasonló módon megszorítani(már ha hiteles forrást olvastam), eddig ott nem volt akkora gond mint a rendőrség oldalán.
1-es és 5/6-os válaszolónak! (bár a bődületes nagy ostobaság miatt amit írtak feltételezem egy személyről van szó)
Én elvégeztem ezt az iskolát, én tudom miről beszélek, viszont ahogy te írtad, neked csak ismerőseid jártak oda, tehát te magad nem tudod mit beszélsz. Fogadjuk el inkább azt amit első kézből írok le. A fizetés minden szakirányon/szolgálati ágon ugyan annyi egy kezdő tisztnek aki nappali tagozaton végezte el az RTK-t. A fizetés teljesítménytől függetlenül ugyan annyi. Számszerűsítve ez 230-237e magyar forint. Az a pár ezer forintnyi változás az a beosztástól, kiemelt kapitányságtól függ inkább. Ez mind juttatásokon kívül van, ez az alapbér. Ehhez még jön a cafeteria, az az évi bőséges és tápláló bruttó 200e, hazautazási támogatás (tömegközlekedéssel 85%, gépjárművel 15ft/km) plusz még az albérleti támogatás (bruttó max 40e egy hónapra, de csakis számla ellenében).
Ahogy írtad "jó ha kap 200at" az a tiszthelyettesekre vonatkozik, az ő fizetésük mozog majdnem mindig 200e forint alatt.
A NAVot meg teljesen felesleges volt belekeverned, mert az köszönő viszonyban sincs a témával. Olyan hogy bűnügyi pótlék, (amit ugyebár a nyomozók kapnak,nem pedig a vizsgálók, feltételezem a nagy ismereteddel ezt eddig is tudtad) a bűnügyi és gazdaságvédelmi vizsgálóknak nem jár. Hiába végeztél bűnügyi NYOMOZÓ vagy gazdaságvédelmi NYOMOZÓ szakon, 90%os eséllyel nem nyomozó leszel hanem vizsgáló :)
"A bűnügyi a legkomplexebb ott fizikailag és szellemileg is nagyon ott kell lenni." Ez meg tipikusan egy index, de inkább egy Blikk kaliberű mondat volt. Minden szakirányhoz kell a jó szemmeli képesség, amire te gondolsz az valószínüleg annak a populáris levegőbebeszélésnek az eredménye ami körbejárja az iskola falait kívülről. A fizikai toppon lét pedig fikarcnyit se számít. Max akkor amikor az ügyészségre kell átcipelni az iratokat, na akkor lehet villogni a trinyóval, egyébként meg 8 órában vizsgálni egy 45 kilós ember is tud...
"A gazdasági nyomozó meg gazdasági bűncselekményekkel foglalkozik leginkább." Olyan hogy gazdasági nyomozó nem létezik... De még gazdaságvédelmi nyomozó se. Mivel a bűncselekményt már nyomozati szakban a vizsgáló deríti fel...
Őszintén a válaszokból ragyogóan kirajzolódil az, hogy fingod sincs mi megy az iskolábanb vagy a rendőrségen...
Ennyit erről.
Az eredeti kérdésre pedig válaszul CSI, NCIS. Ezek miatt választját a bünügyi szakirányt. A Cobra 11 nem visz elég embert a közlekedésre... Na de az se az aminek látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!