Miért csak ennyi infós szak van egyetemen?
Magyarországon miért csak proginfó, gazdinfó, mérnökinfó és üzemmérnöki alapképzés van?
Miért nincsenek külön alapképzések konkrét ágakra szakosodva? Mint például játékfejlesztő, webfejlesztő stb, úgy mint külföldön?
Nem lenne rá igény Magyarországon az ilyen képzéseknek? Nem lenne elég jelentlező? Vagy esetleg keret nem lenne rá?
#2 Mindig jól döntök (döntenék), de a többség szava dönt ugyebár.. Kicsit menthetetlen így a helyzet.
#3 De, külföldön másképp van. Vegyük példának az egyetemet ahol tanulok, Angliában.
3 különböző IT szak van nálunk, ez egy kisebb egyetem.
Az egyik szak neve "Networking & System Support". 3 éven keresztül hálózatokról tanulnak, ip címekről, némi hardware, karbantartás, meg ugye a support-os dolgok, troubleshooting, logok készítése, helpdesk, router és switch konfig., szerverek stb stb.
1 félévnyi java van a tanmenetükben, semmi más programozás ezen kívül. 3 év szakosodásról szól az alapképzés, csak a hálózatokra feküdve.
Van olyan szak is, aminek a neve "Games and Digital Media", és ezen belül agyon tanulnak mindent. 3D, modelling, animation, marketing, java, game analysis & design, meg még speckóbb dolgok ami a játékfejlesztéshez kell.
De van például egy általánosabb informatikai szak. Computing & Information Systems (CIS).
Matek, java, mobil app fejlesztés, webfejlesztés, adatbázisok, mysql, system security, system analysis & design, enterprise stb tárgyak vannak.
Ezen tanulok én is.
Az első két szak amiket írtam, ebben az utóbbi szakon amin vagyok, CSAK 2-2 közös tantárgyuk van össz-vissz a 3 év alatt (!!). Szóval elég nagy különbségek vannak Angliában az IT-s szakok között ha úgy nézzük. Szinte 2-2 tantárgyat leszámítva semmi átfedés nincs a 3 szak között, teljesen mást tanítanak mindegyiken.
Még azt sem lehet mondani, hogy legalább az első év egy alapozó év ami mindenhol ugyanaz, de nem.
Amikor megtudtam, hogy Magyarországon csak 4 közül lehet választani, kicsit elmerengtem, hogy milyen rossz is lehet ott tanulni. Ha kicsit általánosabb tudást akar valaki, akkor megy mérnökinfóra. De ott meg rád erőltetnek mérnökis tárgyakat, fizikát meg némi elektromosságtan.
Ha programozó akarsz menni, mész proginfóra. De mire elvégzed meg kiégsz mert annyi az elmélet meg a matek és a felesleges tárgyak..
És folytathatnám a maradék két szakkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!