Milyen a MISKOLCI EGYETEMEN az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus (OLKDA) alapszak?
Tapasztalatok jelenlegi és végzett hallgatók?
A főépületben vannak nagyrészt az előadások?
Mennyire lehet elhelyezkedni ezzel a végzettséggel Magyarországon?
Melyik specializációt a legérdemesebb választani?
Miért ezt a szakot választottátok és hanyadik helyre írtátok be?
Megbántátok?
Én már régebben végeztem (2013-ban), az alábbiakat tudom mondani:
Az előadások nagy része szerintem még mindig a B3/B4 épületben van, ami a fő campuson van, de nem a főépületben, hanem attól különálló helyen a campus szélén. Amikor én jártam a szakra akkor költöztünk át, az első két évben még a Mész utcán voltunk bőven kívül a campuson.
Amennyire tudom még mindig csak egy szakirány indul itt az OLKDA-ból, a radiográfia, így a "melyik specializációt érdemes választani?" kérdésednek nincs sok értelme. Elhelyezkedni vele elég könnyű, hiszen az EÜ hatalmas emberhiánnyal küzd.
Én anno azért választottam, mert tudtam, hogy EÜ-ben szeretnék dolgozni, de nem akartam orvos lenni. Amikor elmentem nyílt napra, akkor megtetszett a szak és utána jelentkeztem is rá. Debrecen volt az első helyem de, oda nem vettek fel pár pont híján, mert annyira leszartam az érettségit.
Nem bántam meg, mert jól keresek vele, elvégeztem azóta egy mesterképzést is, de nem egyszerű szakma sok szempontból. Alapvetően szeretem csinálni, de mivel a legtöbb helyen kevesen vannak, így elég rendszertelen lehet miatta az életed (sok helyen van ügyelet, nehéz szabadságra menni, sok helyen ünnepnap is dolgoznak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!