Jó diploma nélkül miért ennyire élhetetlen az ország?
Volt sulis társaim szakmákat szereztek pl.: szakács, logisztikus , ők jó ,ha 130 ezer nettót keresnek. Van más is aki hivatást választott katona lett ő is hasonlóan keresett, nos ez a fizu arra elég ,hogy az ember mamahotelben lakjon.
Ismerek tanárokat, rendőröket, tűzoltókat, postásokat ők is hasonlóan ennyit keresnek. Aki meg nem tanult tovább az szalagmellet ,jó ,ha 100 ezret megkeresi ingyen túlórával az meg semmi.
Én mérnöki szakra járok, sajnos harmadéves vagyok, és már nagyon nem megy, nagyon nehéz a suli, tanárok közül is sok van aki teljesen mást kérdez mint amit elmond, gyakori a 100% bukás arány. Így úgy néz ki én is megbukok. Sajnos, én is akkor szerzek szakmát akkor én is mamahoteles leszek, semmi megbecsüléssel és fizetéssel.
Szüleimnek van állattartó gazdasága, de ebben sincs már akkora pénz ,mint 10 évvel ezelőtt ,nagy istállóban hizlaltunk sok marhát és már ez se kell. Valamint az olcsó importélelmiszer miatt egyre több gazdaságot számolnak fel, elég nagyokat is.
Szóval én azt látom, pár egyéni jó kézügyességű szakmunkás ,mérnökök, orvosok , akik kb meg tudnak élni normálisan a többiek csak vegetálnak.
"Kb. egy órát voltak, 60 ezret kellett fizetni a két embernek."
Amit aztán elosztanak és lesz belőle 30-30. Ha cégtől jöttek, akkor nyilván nem is az ő bevételük. Maszekban meg örül a gázas, ha heti 1-2 alkalom bejön, ami egy kemény 100-as pluszbevételt jelent, mindezt munkaidőn kívül. Tehát megint csak ott tartunk, hogy az ember dolgozik 8 órát, majd még dolgozik maszekban 2-4 órát és még így sem keres meg nettó 400-at.
Dunántúli vagyok, az utcánkban van egy munkásszálló. Az ittlakók 3 havonta cserélődnek (ennyi amit muszáj vállalni), egyik sem tehetős fiatal. Legyen magyar, vagy roma, mindegy. Főleg párok jönnek, de mennek is, ebből sem lehet megélni, ITT SEM. Már pedig étkezés támogatva, szálláshely garantálva van.
Bátyám is a cégnél dolgozott fiatalon, de megelégelte a munkát, elment CNC tanfolyamra, mostanra csoportvezető. Nettó 4-500-at hazavisz, 3 gyerek és feleség várja otthon. Unokatestvérem szintén gyárban dolgozott, nem itt, mostanra unta meg, egy éve végezte el a CNC képzést. Eddig nettó 150-et kapott, most váltott, nettó 240 a fizetése + cafetéria.
Én végzős egyetemista vagyok. 18 évesen fingom nem volt, hogy mit kellene tanulnom, mostanra látom, hogy nem jól döntöttem. De nem lógatom a fejem, átveszem a diplomám, és elhelyezkedek, addig mamahotel, hogy gyűjtsek tanfolyamra pénzt. Az informatika mindig is érdekelt, szóval valószínűleg ez lesz az első állomás, mert egyelőre ebben látom a potenciált.
Ne hagyd abba az egyetemet. Ha csúszol is, folytasd, az eddig befektetett munka ne vesszen el!
Vannak opciók, csak meg kell találni, és MINDIG előre nézni.
22/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!