Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kaphatnak kártérítést azok a...

Kaphatnak kártérítést azok a volt hallgatók, akik egy haszontalannak, feleslegesnek ítélt és megszüntetett képzésre jártak?

Figyelt kérdés

A kormány nyíltan bevallotta a 2015-ös szakritkítás során, hogy adott képzésre nincs szükség, nem lehet vele elhelyezkedni és meg kell szüntetni végleg. De akkor ki fog kártérítést adni azoknak, akiket simán átvertek ezekkel a képzésekkel, azzal hitegetve őket, hogy el lehet vele helyezkedni és használható, értékes tudást ad? Konkrétan elvettek éveket az ember életéből, a támogatott félévek elúsztak, rengeteg pénzt, energiát, időt beleölt valaki egy olyan képzésbe, amelynek során végig félrevezették, lényegében egy áltudományt, felesleges ismereteket oktattak neki, amivel esélye sincs munkát találni. Ráadásul a hivatalos fórumokon a mai napig eltitkolják a képzések megszüntetésének okát, a képzés oktatói nem adnak felvilágosítást, ahogyan az egyetem vezetősége és az Oktatási Hivatal sem (mindegyikkel felvettem a kapcsolatot), csak hosszas utánajárást követően lehet nagy szerencsével ráakadni a valódi okra, amely nem merül ki a szándékos félrevezetés során beadagolt magyarázatban, hanem nyomás szakmai és társadalmi okai vannak, amelyeket azonban - mint említettem - szándékosan eltitkoltak a felvételiző hallgatók előtt (már a kormányzati döntés ismeretében!!!), sőt orvul félrevezették és kihasználták őket.

Na most ez ellen biztosan lehet tenni valamit, én nem fogom annyiban hagyni, amíg élek, szeretnék kártérítést kapni attól, aki ezért felelős.

#előkészítés-technikai
2019. márc. 17. 11:55
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ja tehát megtehetik, hogy szakirányt válasszanak a hallgatók helyett meg a jogszabályt figyelmen kívül hagyva felvegyék őket érvénytelen BSc diplomával? Erről előzetesen nem volt szó, a másik szakirány még érdekelt is volna, de azt is menet közben közölték, hogy bocs oda még sem lehet menni (pedig utólag kiderült lehetett volna), akkor meg már nem hagytam ott, hogy ne fizessek vissza százezreket, ráadásul az emberek nyakába annyi teendőt varrtak, hogy élni nem volt ideje, nem még ezen agyalni.
2019. márc. 17. 12:40
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

NEM NEM NEM

Dolgozd fel...

2019. márc. 17. 12:42
 13/25 A kérdező kommentje:
De ez nem így megy, hogy egyszerűen legyintek arra, hogy tönkretették az életemet. Miből kezdenék másik képzést, amikor már egy fityingem nem maradt, ráadásul a támogatott féléveknek is lőttek? Hova mennék dolgozni, amikor ez sehova sem jó? Ha meg olyan helyre jelentkezek, ahova nem kell konkrét végzettség, akkor meg túlkoros, túlképzett, tapasztalatlan. A diplomát hiába tagadom le, akkor csak egy nagy űr tátong az önéletrajzban, ami megint csak baj. Ezt nevezik totális ellehetetlenítésnek.
2019. márc. 17. 12:46
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Két kezemen nem tudom megszámolni, hogy hányszor írtad már ki ezt a kérdést.

Nem tudsz ellene már mit tenni, próbáld meg magad képezni kicsit másfele a diplomádhoz egy közel álló ágra, így legalább a diplomád sem vész kárba.

2019. márc. 17. 12:53
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

A te problémád nem a diplomád, hanem hogy egy életképtelen szerencsétlen vagy felnőtt férfi létedre, aki úgy nyavalyog hetek óta egy internetes fórumon nyavalyog, mint valami rossz öregasszony.

Teljesen feleslegesen sajnáltatod itt magad, senkit nem érdekel. Mind tisztában vagyunk vele, hogy ebben az országban az nem dolgozik cirka 25 éves férfiként, aki nem akar. Hova mennél dolgozni? Ha más nem a sorra vagy építkezésekre bárkit felvesznek. Meki és társai is tárt karokkal várják a fiatalokat. Mellette diákhitelből könnyedén el lehetne végezni levelezőn egy értelmes szakot, rengetegen képesek voltak rá. Amíg nem bírod felfogni, hogy egyedül te tehetsz róla, hogy elrontottad az életed és nem vagy hajlandó felnőtt férfi létedre elkezdeni dolgozni, addig ugyanilyen nyomorúságos marad az életed, mint most.

2019. márc. 17. 12:56
 16/25 anonim ***** válasza:
54%
Úgy látom, valaki nagyon a kormány által fújt szart akarja elhinni akkor is, ha beledöglik.
2019. márc. 17. 13:48
 17/25 Vodafonelive ***** válasza:
Hihetetlen, hogy aki szabad bölcsész és társai diplomával is rendelkezik sokkal életre valóbb és talpraesettebb, mint Te. Kezdj el dolgozni valamit, van pár alternatíva, olyan nincsen, hogy semmi opció nincs, ha elkezdtél végre dolgozni kicsit ki tud tisztulni a fejed és majd rájössz, hogy attól a munkától mi mást tanulhatnál esetleg levelezőn pénzért...
2019. márc. 17. 14:56
 18/25 anonim ***** válasza:

Nem adnék én neked egy fillért sem. A zagyvaságaid tényleg örültsegek.

Áruld már el hogy milyen is az a haszontalan diploma! Itt a diplomád pontos megnevezesére vagyok kíváncsi.

2019. márc. 17. 16:09
 19/25 Estádio de Felchút ***** válasza:

Szerintem ez a geográfus-bányaipari valami csávó.

Hasonlóan beteg, mint a munkaügyis trollunk, vagy korábban Balázska.

Pls ne bántsátok. Verte már őt eleget az élet.

Ja, és nem, semmi nem jár. Max. a szád.

2019. márc. 17. 19:45
 20/25 anonim ***** válasza:
Menj ki külföldre mondjuk?!
2019. márc. 17. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!