Egyetemen hogyan szivatnak a tanárok?
Én köztársasági ösztöndíjas voltam (34 eFt/hó volt) és soha nem éreztem, hogy szívatnak a tanárok.
De azt láttam, hogy aki link volt a szorgalmi időben, az ódákat mesélt a tanárok szívatásáról. Pedig csak magukba kellett volna nézni.
"pl.hallottam olyat, hogy a tanár összeszedte a dolgoztatókat, majd feldobta őket, és ami nem az asztalra esett hanem mellé, az egyes lett automatikusan."
Szóról szóra ezt a baromságot hallottam én is. :D Csak mondjuk én nem úgy, hogy órán történt volna - márpedig ha órán, simán mentek volna a diákok a tanszékvezetőhöz panaszt tenni húsz perccel később, nyilván; ha viszont nem órán történt, akkor mégis honnan tudhatták volna, akik ezt terjesztik, hogy tényleg így történt-e? Gondolkozz, és ne higgy el minden hülyeséget!
háááát BME-ről tudok nyilatkozni
van olyan labor, ahol a bukás a cél, mert csóró a tanszék, nehéz a tananyag abból a szempontból, hogy sokat kell írásos formában készülni, illetve az a tudás, amit várnak ennyi idő alatt rendesen nem sajátítható el, a követelmény meg nem egészen világos, abból lehet élni, amit a felsőbb évesek küldenek
de így nem bánt a tanár meg minden, csak az elvárás a minőséggel nem egészen van egyensúlyban
akkor szivatnak meg, ha feljelentesz tanárt, pl irreálisan nehéz pótzh vagy elvből megbuktat utána vizsgán, tud úgy kérdezni h ne tudj válaszolni
nem teljesítek a legjobban, de vannak rá okaim, a tanárokat viszont nem hibáztatom ezért, a legtöbb azért kitesz magáért
Volt, hogy így éreztem néha én is. De ehhez az is hozzátartozik, hogy olyankor én sem készültem fel rendesen. Ellenben mikor úgy éreztem magam vizsga előtt, hogy na én becsülettel megtanultam az anyagot, akkor érdekes módon a legszigorúbbnak tartott tanárok is jó jegyeket adtak, mindenféle szivatás nélkül.
Ezeket a dolgokat tényleg csak azok terjesztik, akik képtelenek leülni tanulni, és másban keresik a hibát, nem pedig magukban. A dolgozatfeldobós sztori meg már 20 éve is vicc volt.
Eddigi hozzászólásokból egyértelműen látszik, hogy aki tanul az nem beszél szívatásról.
Egyébként a kertészetin ha egy tanár látja, hogy bizonytalan a vizsgán a hallgató, igenis rávilágít, hogy ez nem tudás, ez csak makogás és karó.
A hiányos tudás nem tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!