Minden főiskolán és egyetemen szívatnak a tanárok?
Ez sztem attól is függ, hogy mennyire nívós az adott iskola!
Meg attól is, hogy tényleg tanulni jársz egyetemre, vagy csak melegedni ülsz be!
Én a BME-re járok, és ott nagyon erősek a követelmények, nehéz a vizsgák teljesítése! Ettől függetlenül, nem érzem úgy, hogy szívatnának, hiszen azért jöttem, hogy tanuljak!!
De azért vannak nálunk mumus tárgyak is pl. a tanár leadja az anyagot félév közben, de a vizsgákon totál mást kérdez, mint amit leadott, ilyenkor kb. a hallgatók 60%-át megszórják!
Lehet, hogy annyira nem értetted meg az anyagot, hogy amiatt érzed úgy, hogy szívatnak.
Lehet, hogy amelyik tanár nem azt kérdezi vissza vizsgán, amit leadott, az arra kíváncsi, hogy a tanultakat hogy tudod alkalmazni.
Volt olyan tanárom, aki már a szemeszter elején kijelentette, hogy ő csak elméleti dolgokat fog elmondani, de a vizsgán csupán gyakorlati feladat lesz, számítás, ahol az elmélet megfelelő részét kell alakalmazni. Remélem senki nem érzi úgy, hogy ezzel megkönnyítatte a dolgunkat!!! Jobb híján volt, hogy leírtam a szerintem oda passzoló elméletet. Ezt nem különösebben értékelte a tanár. Volt ahol tudtam valamit számolgatni. Így szerintem átmentem előszörre. DE levontam a következtetést, hogy előző évfolyamosoktól kellett volna érdeklődni, feladatsort kérni. Hiszen a vizsgáig el se tudtuk képzelni, milyen gyakorlati példákat tud adni ahhoz az elmélethez.
MÁs tárgyból szerettem volna jegyet javítani. Kérdezett egyet a tanár, igennel vagy nemmel kellett volna válaszolnom. MOndtam, nem tudom, számolgatnom kellene először. Ő elégedetlen volt ezzel és elküldött. Hazaérve kinyitottam a könyvem, és az egyik fejezet címe volt a feltett kérdés; amit tehát kapásból kellett volna tudni. Azóta tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!